Sembla que la innovació culinària no té límits per al famós xef espanyol, Daviz Muñoz, que ha causat renou en el món culinari en mostrar el seu entusiasme pel shirako, també conegut com a semen de peix, com a possible ingredient en els seus plats. Muñoz, qui ha estat nomenat el millor xef del món en 2022 segons els Best Xef Awards, ha experimentat amb aquesta substància després de provar-ho en la cuina del xef japonès Hiro Sato.
El semen de peix s’obté de diversos tipus de peixos com el peix globus, polp, rap i bacallà. S’extreu separant els sacs espermàtics d’un peix mascle i pot variar de color des del blanc fins a un to rosat.
Encara que l’ús del semen de peix no és molt comú en la cuina europea, en algunes zones ja s’ha introduït, com a Sicília, on ho criden lattume i l’utilitzen a plats com la pasta. A Rússia, el semen d’areng en escabetx, conegut com a moloka, també s’utilitza en alguns menús.
El mateix Daviz Muñoz ha declarat que el shirako a la brasa ofereix un sabor “indescriptible”. Si bé encara no ha confirmat la seva inclusió en el menú del seu restaurant DiverXO a Madrid, la notícia ha causat renou en el món de la gastronomia.
El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès tres persones pel núvol tòxic de l'empresa incendiada a Vilanova i la Geltrú:…
Aquesta passada matinada, un treballador hauria patit ferides greus després de precipitar-se per un barranc amb el seu camió. Els…
El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona ha acordat amb l'alcalde Jaume Collboni impulsar estructures de seguiment dels pactes…
Els Mossos d'Esquadra han anunciat aquest dissabte que han aconseguit localitzar als tres lladres que van atracar una oficina bancària…
El conseller d'Esports, Berni Álvarez, va visitar ahir les instal·lacions esportives municipals, acompanyat de l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; el…
El Govern acaba d'anunciar que aixeca les mesures de confinament als municipis Vilanova i la Geltrú, el nucli de les…
Esta web utiliza cookies.