Sembla que la innovació culinària no té límits per al famós xef espanyol, Daviz Muñoz, que ha causat renou en el món culinari en mostrar el seu entusiasme pel shirako, també conegut com a semen de peix, com a possible ingredient en els seus plats. Muñoz, qui ha estat nomenat el millor xef del món en 2022 segons els Best Xef Awards, ha experimentat amb aquesta substància després de provar-ho en la cuina del xef japonès Hiro Sato.
El semen de peix s’obté de diversos tipus de peixos com el peix globus, polp, rap i bacallà. S’extreu separant els sacs espermàtics d’un peix mascle i pot variar de color des del blanc fins a un to rosat.
Encara que l’ús del semen de peix no és molt comú en la cuina europea, en algunes zones ja s’ha introduït, com a Sicília, on ho criden lattume i l’utilitzen a plats com la pasta. A Rússia, el semen d’areng en escabetx, conegut com a moloka, també s’utilitza en alguns menús.
El mateix Daviz Muñoz ha declarat que el shirako a la brasa ofereix un sabor “indescriptible”. Si bé encara no ha confirmat la seva inclusió en el menú del seu restaurant DiverXO a Madrid, la notícia ha causat renou en el món de la gastronomia.
View this post on Instagram