VÍDEO: Expedienten un restaurant xinès: greix, brutícia, aliments en mal estat i problemes de seguretat

La cuina del restaurant era plena de greix, aliments podrits i de procedència dubtosa, i no comptava amb cap mesura de seguretat.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Policia Municipal de Madrid va descobrir dimecres passat al districte d’Usera un restaurant amb nombroses deficiències higièniques. El local estava ple de greix i brutícia, amb aliments sense control sanitari i de contraban i problemes de seguretat i evacuació, entre altres infraccions, tal com ha informat un portaveu del Cos Local.

Entre altres qüestions, els propietaris del restaurant no comptaven amb factures sobre la procedència d’una càrrega d’una cambra frigorífica de més de 700 cogombres de mar, llestos per ser cuinats, que seran analitzats per conèixer si estaven contaminats o són aptes per al consum.

DUBTOSA PROCEDÈNCIA

Així mateix, van trobar en una altra cambra 382 exemplars cloïsses i escopinyes, cobertes per una capa de fang, cosa que denota que podrien haver estat comercialitzats per canals clandestins, ja que han de ser tractats en plantes depuradores. L’encarregada no té cap mena de factura que n’acrediti la compravenda i l’origen.

Al registre es van localitzar dues cuines, una a la primera planta i una altra a la segona. A la cuina de la planta inferior hi ha cinc cuiners treballant sense gorres. També hi ha ous a temperatura ambient i podrits. Els policies van observar gran quantitat de greix per tot el local, especialment a les cuines.

Hi havia vitrines refrigerades amb les lleixes metàl·liques rovellades o trencades, els cubells d’escombraries estaven sense tapa i les piques de l’aigüera plenes de brutícia.

SENSE CONDICIONS DE SEGURETAT

A més a més, la sortida d’emergència estava parcialment obstaculitzada amb barrils de cervesa i també obstruïda. En el recorregut d’evacuació, hi havia una porta assenyalada com de sortida tancada amb clau i cadenats, sense barra antipànic, una infracció greu a les normes de seguretat.

El local està annex a un altre la porta del qual coincideix amb la sortida d’emergència de l’altre establiment. Això suposaria que, en obrir al revés, les portes es col·lapsarien segons assenyalen les mateixes fonts.

Per tot això, els agents van expedientar el local, que podria ser clausurat en breu, per incomplir les ordenances municipals i també per un possible delicte contra la flora i la fauna pels aliments trobats sense documentació. El menjar va ser requisat per a la seva destrucció per part del Servei Especial de Neteja Urgent de Madrid (SELUR).