[VÍDEO] Vicco, l’única catalana a la final del Benidorm Fest

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Ahir es va disputar la segona semifinal del Benidorm Fest, amb què es van triar els quatre últims finalistes que participaran dissabte. Dels quatre candidats catalans de l’edició, tres van cantar en aquesta segona semifinal i tenien bastants números per classificar-se. A la primera semifinal, la sabadellenca Sharonne va quedar en sisena posició i es va quedar sense el bitllet de la final.

Els tres concursants catalans van fer algunes de les actuacions més destacades de la nit i dos d’ells es van quedar a les portes d’avançar cap a la final. El pratenc Alfred Garcia, que ja va ser a Eurovisió el 2018, es va ficar a la butxaca tant el jurat com el televot amb l’emotiva cançó ‘Desde Que Tú Estás’. El jurat el va deixar en quarta posició i el televot el va elevar fins al podi amb una meritòria tercera plaça. Tot i això, no va poder accedir a la final perquè el vot demoscòpic (350 persones anònimes que representen el conjunt la societat espanyola) el va deixar en setè lloc.

L’única candidatura que cantava en català, el grup barceloní Siderland, van fer que el Palau L’illa de Benidorm retombés amb el seu ‘Que Esclati tot’. Jurat i televot els hi van donar una cinquena plaça, mentre que el vot demoscòpic també va ser un llastre amb una vuitena posició.

L’alegria de la nit va venir per part de la barcelonina Vicco, una de les favorites de l’edició. El seu hit ‘Nochentera’ és la cançó més escoltada de les 18 amb més d’un milió i mig de reproduccions a Spotify. Va ser l’encarregada de tancar la segona semifinal i el públic es va quedar amb un bon regust de boca perquè va ser de les més votades. El jurat la va deixar en segona posició, només per darrere de la impecable Blanca Paloma. El televot va portar sorpreses perquè ‘només’ li van atorgar una quarta plaça. L’apoteosi, però, va arribar amb el primer lloc al vot demoscòpic, que la va elevar fins a la segona plaça general. El dissabte buscarà ser la representant d’Espanya a la pròxima edició d’Eurovisió que se celebrarà a Liverpool.

Aquesta és la seva actuació: