Rescatat un home i evacuades dues famílies per la crescuda del riu

Les fortes pluges registrades van elevar el llit més de 5 metres i va arribar a 1,5 d'altura en alguns habitatges

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La crescuda del riu a Pomar de Cinca a causa de les pluges registrades dijous passat va ocasionar situacions de risc per als veïns dels carrers que discorren paral·leles al llit, on els bombers van rescatar a un home que en veure’s sorprès per l’aigua se’n va pujar a un mur i van desallotjar a diverses famílies amb nens. En alguns habitatges l’aigua va arribar al metre i mig i es van produir nombrosos danys en la zona.

Efectius del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de la Diputació Provincial d’Osca van acudir des del parc de Barbastre en rebre passades les 22.30 hores un avís des de l’Ajuntament de Pomar de Cinca que alertava d’un augment considerable del llit del riu La Clamor, que afectava diversos habitatges, principalment al carrer Riu Cinca.

De fet, a causa de les fortes precipitacions en la zona, el llit va arribar a pujar més de 5 metres i dins d’alguns habitatges va aconseguir 1,5 metres d’altura.

En rebre a continuació un altre avís del 112, els bombers van acudir a rescatar a una persona que s’havia vist sorpresa pel cabal en tractar de retirar el seu vehicle de la calçada que s’estava veient afectada per la crescuda i en tornar al seu habitatge a penes va poder pujar-se a un muret de la part davantera de l’habitatge, d’on no es va poder moure fins que va ser rescatat pels agents amb la col·laboració d’uns veïns. Posteriorment es va evacuar d’aquest habitatge a la resta de la família, una dona i un nen. I a continuació es va haver d’evacuar un altre habitatge ocupat per dos adults i dos nens.

A tots dos habitatges va ser necessari accedir des de les cases posteriors i separades entre elles per unes terrasses completament inundades. Totes dues famílies es van reallotjar en habitatges de familiars. La resta dels habitatges afectats ja no estaven ocupades.

A més dels rescats, els efectius van tallar els accessos al riu i el pont de la A-130 que el creua al poble, a costa de les possibles afectacions que valorin els responsables de carreteres.

Se sondeja així mateix amb responsables municipals que estigui tota la població localitzada i que no hi hagi hagut més afeccions en aquest tram del llit fins a la seva desembocadura en el riu Cinca.

Durant la intervenció no va ser necessari realitzar acovardeixis d’aigua, ja que en descendir a poc a poc el nivell del llit, l’aigua es veu retirant per desnivell al llit.

A aquesta intervenció es van anar sumant dotacions de bombers en suport als de Barbastre, des de Fraga i Boltanya, amb un total de 9 efectius, i a més de diverses patrulles de Guàrdia Civil.