Així és com Netflix evitarà que comparteixis el compte amb altres usuaris

Els dispositius autoritzats per a veure continguts dins d'un compte hauran de connectar-se des de la wifi de la llar principal

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Fins ara tot eren rumors, però Netflix ja ha trobat el mecanisme per acabar amb els comptes compartits a la plataforma.

La companyia va anunciar el mes d’octubre que deixarà de permetre la pràctica habitual de pagar una única subscripció entre diverses persones per a abaratir el cost aprofitant els plans que permeten connectar diversos dispositius de manera simultània. Es tracta d’un hàbit molt estès i fins ara consentit pel mateix servei de streaming, que s’ha proposat augmentar el nombre d’abonats limitant aquesta opció.

En una actualització del seu apartat de preguntes freqüents, Netflix subratlla les condicions d’ús: només les persones que visquin en una mateixa llar podran compartir compte. Residir en una altra llar implica fer-se una alta nova, segons consta en les seves normes, perquè en cas contrari el servei bloquejarà els dispositius no autoritzats.

Els dispositius autoritzats per veure continguts dins d’un compte hauran de connectar-se des del mateix wifi. Una vegada registrats, hauran de reproduir algun contingut amb aquests dispositius des d’aquesta xarxa wifi almenys una vegada cada 31 dies. D’aquesta manera, el servei entendrà que aquest dispositiu continua vinculat al compte principal, encara que en alguns moments s’utilitzi fora de la llar per desplaçaments puntuals o viatges curts.

Aquesta mesura, que Netflix començarà a aplicar durant el primer trimestre del 2023, encara podria deixar un petit marge per a compartir compte des de dispositius portàtils sempre que els usuaris tinguin un contacte freqüent i visitin la llar del titular per a reproduir algun contingut des d’allí.