Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

Mor un menor d’11 anys per meningitis

Avatar photo
S’investiga i localitzen els contactes que va tenir el nen de forma directa

Un nen d’11 anys ha mort a causa de la meningitis a la localitat valenciana de Rocafort, segons ha constatat la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat.

Des dels serveis centrals d’Epidemiologia, i a través del Centre de Salut Pública de València, s’ha activat el protocol habitual en aquests casos, que consisteix a investigar i localitzar els contactes que va tenir el nen de forma directa per dur a terme les corresponents enquestes epidemiològiques que determinin els casos que requereixen administració de profilaxi.

D’altra banda, des de Salut Pública de València, s’ha enviat una mostra de la bacteria per serotipar al Centre Nacional de Microbiologia amb la finalitat de completar l’estudi microbiològic en el marc del Sistema de Vigilància Epidemiològica.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Rocafort ha mostrat, en un missatge a les xarxes socials, “el seu més sentit condol als familiars i amics d’Àlex, veí de la localitat, mort ahir als 11 anys d’edat”.

Segons precisen fonts sanitàries, el meningococ es transmet de forma directa de persona a persona per secrecions de la via respiratòria i després d’un contacte estret i prolongat. Per tant, el primer és identificar el període de transmissibilitat del cas i a través de la família i contactes directes identificar quines persones (adults i nens) han pogut mantenir un contacte estret amb el pacient.

Pel que fa al contacte estret, el protocol especifica que es refereix a persones que visquin al mateix domicili o hagin dormit a la mateixa habitació en els 10 dies anteriors al diagnòstic; i persones exposades a les secrecions nasofaríngees del malalt en els dies precedents a la seva hospitalització, entre elles companys habituals de joc.

Un cop valorat qui ha mantingut un contacte estret amb el cas, se’ls prescriu profilaxi. En el cas dels col·legis, es fa una reunió amb els pares dels nens considerats contactes, se’ls explica la situació i se’ls prescriu la quimioprofilaxi a les persones que considerin de risc.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Emma Mussoll guanya el 36è Premi de Novel·la Breu de Mollerussa

Notícia següent

Ferit greu un home atropellat per un vehicle

Notícies relacionades