Li amputen el braç degut a l’endarreriment de la seva operació

La pacient va anar a l'Hospital Río Hortega de Valladolid on va resultar afectada per una mala praxi en el tractament de la fractura d'un braç

La conselleria de Sanitat de la Junta de Castella i Lleó haurà de pagar 180.000 euros a una pacient de l’Hospital Río Hortega de Valladolid que va resultar perjudicada per una mala praxi. Després de diversos mesos d’intents fallits de solució, el tractament de la fractura d’un braç es va convertir en una amputació.

Així figura a la resolució de l’Administració autonòmica que ha estat aportada per l’associació Defensor del Pacient. Santiago Díez, representant de la pacient, va començar aquesta reclamació el novembre del 2019, que acaba de ser resolta.

Aquesta dona va patir una caiguda el 4 de gener del 2018 tenia 53 anys, just en el moment en què estava incapacitada legalment per un trastorn psicòtic i un nivell intel·lectual límit.

A conseqüència de la caiguda, va ser traslladada al Servei d’Urgències de l’Hospital Riu Hortega de Valladolid, on se li va diagnosticar una fractura d’húmer dret amb angulació de fragments. Allà el personal sanitari el va immobilitzar el braç i el va receptar antiinflamatoris i analgèsics per a la recuperació.

A les revisions posteriors van constatar que la fractura no s’havia estabilitzat i, al cap de tres mesos, el Servei de Traumatologia va plantejar la possibilitat d’una futura cirurgia que no es va concretar i la pacient va tornar a acudir a urgències. Va ser intervinguda fins a tres ocasions, però a les revisions es va constatar que es mantenia una fractura desplaçada.

Des del juny fins a l’octubre del 2018, la pacient va realitzar tractament de rehabilitació i al novembre, Traumatologia va confirmar que existia mobilització del material d’osteosíntesi de la darrera cirurgia. Amb el diagnòstic d’una infecció, els especialistes van decidir novament retirar el material, tractar el focus d’infecció i després fer una cirurgia de reconstrucció.