L’empresa marroquina que ha rebut 21 milions d’euros per part del govern espanyol

La important xifra econòmica ha estat justificada com una manera "per al finançament de l'economia social i solidària al Marroc"

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Govern d’Espanya ha donat fins a 21 milions d’euros a l’empresa marroquina Jaida S.A., vinculada al Govern del Marroc i al seu rei, Mohammad VI. L’11 d’octubre passat es va aprovar un primer lliurament de 20 milions d’euros als quals ara se suma un altre milió més amb càrrec al Fons per a la Promoció del Desenvolupament, aprovat aquest dimarts al Consell de Ministres.

Els primers 20 milions es van destinar a diverses microfinanceres que operen a través de Jaida per, suposadament, crear sinergies per a la cooperació espanyola en diferents àmbits del desenvolupament. Coincidint amb la baixada de l’IVA d’alguns aliments i el xec de 200 euros, el Consell de Ministres també va aprovar aquest dimarts la donació d’un milió d’euros per a l'”assistència tècnica” de Jaida, concretament “per al finançament de l’economia social i solidària al Marroc”.

La notícia coincideix amb l’aparició d’Espanya dins de l’entramat de corrupció conegut com a Qatargate, el més gran en la història de la Unió Europea i en el que també podrien estar implicades algunes comunitats autònomes properes als interessos islàmics.