Les famílies d'una escola de Durana (Àlaba) es veuen novament alarmades després que la carn guisada del menú escolar presentés un aspecte i sabor inusuals. Fa tot just dos mesos, l'escola ja es va veure involucrada en un cas semblant, ja que els estudiants van estar a punt de consumir pasta contaminada amb larves.En aquesta ocasió, els nens es van salvar de tastar la carn qüestionable, perquè els responsables del menjador, en rebre el subministrament de l'empresa, van optar per no servir el plat a causa dels dubtes sobre la seva qualitat. Els filets de vedella en salsa presentaven un color i textura poc apetibles, juntament amb un sabor àcid que va generar preocupació entre el personal del menjador.La direcció de la institució va emetre un comunicat a les famílies informant sobre la situació i explicant que, encara que l'anàlisi preliminar indicava que els filets eren "aptes" per al consum, per precaució es van retirar a l'espera dels resultats definitius de l'analítica realitzada per un tècnic de laboratori.El Govern Basc ja havia anunciat mesures contra l'empresa després de l'incident anterior amb les larves, imposant una sanció per una "infracció greu".
L'empresa no és la primera vegada que es veu involucrada en casos com aquests. Ja es van reportar incidents similars a altres escoles on també van trobar larves o plàstics en el menjar.
En aquests moments, les famílies recullen firmes perquè el govern retiri la concessió a l'empresa perquè segons indiquen, aquesta empresa ''suposa un perill per als seus fills''.