El cas d’una dona que va morir mentre treballava en una empresa de Madrid s’ha convertit en una enorme polèmica social per tot el que va acompanyar aquest trist succés. L’Inma treballava a l’empresa Konecta, l’empresa de contact center més gran d’Espanya.
La dona, que tenia 60 anys i feia 15 anys que treballava a l’empresa, va morir el passat 13 de juny mentre estava treballant a les oficines de la multinacional a Madrid, un fet que va deixar la resta de treballadors en xoc. L’Inma va desmaiar-se davant dels companys, que van intentar atendre-la i reanimar-la fins que van arribar els serveis d’Emergències. Els sanitaris, però, no van poder fer res per salvar-li la vida.
Segons els sindicats, l’empresa no compta amb un protocol específic per a una situació similar, així que van decidir mantenir l’activitat. La resta de treballadors de l’empresa van ser obligats a seguir treballant tot i tenir el cos de l’Inma present.
Durant una estona “el servei va seguir funcionant en presència del cos de la companya”, denuncien CGT i USO, que apunten al cas com un nou símptoma de la “deshumanització” del sector. Des de l’empresa, en canvi, asseguren que “ràpidament es va buidar la zona pròxima a la difunta”, segons elDiario.es.
Ara, els sindicats i els representants dels treballadors han criticat l’empresa per no haver aturat “de forma immediata” l’activitat. Els treballadors i treballadores van haver de continuar atenent trucades “com si fossin robots i no persones”, sense que els directius tinguessin en compte els fets i l’estat emocional que aquestes persones tenien en aquell moment. La seva companya estava morta, el seu cos estava al seu costat, i ells havien d’atendre trucades.
Segons CGT i USO, “va haver-hi uns 40 minuts en què els companys van seguir treballant amb el cos de l’Inma present”. Després, la responsable de prevenció de riscos laborals va acudir al lloc i va enviar la gent a casa, però a teletreballar. Mentrestant, el cos de l’Inma seguia a terra esperant que arribés la comitiva judicial i fer l’aixecament del cadàver, ja que en morir al lloc de feina podria considerar-se un accident laboral i s’havia d’obrir l’atestat.