Aquest és el fàrmac amb el qual deixaràs de fumar en 25 dies

Todacitan és, ara mateix, l'únic fàrmac finançat amb fons públics

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Des de l’1 de febrer, els fumadors disposen d’un tractament finançat per Sanitat per a deixar de fumar, Todacitan, que ajuda a la deshabituació tabàquica en només 25 dies, la qual cosa suposa un avantatge, ja que l’adherència al tractament és major, el nombre d’abandonaments és menor i es tracta d’un medicament amb molt pocs efectes secundaris.

Segons ha informat a EFE el pneumòleg Carlos Rábade, coordinador del grup de tabaquisme de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (Separ), Todacitan, que té un principi actiu d’origen vegetal (cisticina), s’imposa, en aquests moments com l’únic tractament finançat amb fons públics.

Això succeeix perquè ja s’han retirat del mercat els altres dos medicaments que eren finançats. Champix (vareniciclina) es va deixar de finançar el juliol de 2021 per contenir nitrosamina per sobre dels nivells que exigeix l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), mentre que el Zyntabac (bupropión) es va retirar l’octubre de 2022 per problemes de distribució.

Amb l’entrada en la cartera de serveis de Todacitan es posa fi a tres mesos en què Sanitat no finançava cap medicament per a deixar de fumar.