Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Desmantellat un taller on transformaven armes inutilitzades i de fogueig a foc real

Avatar photo

La Policia Nacional i l’Oficina Antidrogues de França (OFAST) han detingut vuit persones (tres a Espanya i cinc a França) pertanyents a una organització criminal que es dedicava presumptament al transport de droga fins a França i a la transformació d’armes.

S’ha desmantellat un taller de manipulació d’armes, dues plantacions indoor de marihuana i s’hi han intervingut 34 quilos d’heroïna, 80 quilos de resina d’haixix, 1.000 quilos d’haixix, vuit armes de foc i motlles de peces balístiques.

Les substàncies estupefaents eren subministrades per un clan familiar assentat a la província de Toledo, que a més manipulava armes simulades o de fogueig perquè fossin aptes per al tret amb foc real.

LA INVESTIGACIÓ

La investigació es va iniciar el mes d’abril passat quan la Conselleria d’Interior de l’Ambaixada de França a Madrid, a través de l’Oficina Antidrogues de França (OFAST), va informar la Policia Nacional de l’existència d’un grup criminal, assentat principalment a la ciutat d’Orleans, que s’estaria proveint d’estupefaents a través de xarxes de narcotraficants espanyols.

Els agents van tenir coneixement que un dels investigats s’havia desplaçat fins a la localitat toledana de Yuncos amb la intenció d’adquirir una partida de droga per distribuir-la posteriorment a França.

Així, un cop adquirida la droga, el comboi que la transportava va ser intervingut a Perpinyà per les autoritats franceses, i es va produir la detenció de quatre persones i la confiscació de 80 quilos de resina de cànnabis.

Arran d’aquesta intervenció, al país francès es van dur a terme diversos registres que van culminar amb la detenció del principal responsable del comboi i la intervenció de 36 quilograms d’heroïna.

MARIHUANA I PISTOLES

Després de la vigilància i el seguiment dels membres d’aquest clan, es va dur a terme la detenció de tres persones i un registre domiciliari on es van intervenir dos cultius indoor de marihuana de 1.314 plantes i 1.000 quilograms d’haixix.

Els detinguts processaven aquestes substàncies per modificar-les i fer-les passar per un estupefaent de més qualitat i així poder augmentar el seu preu de mercat.

A més, a l’interior de l’habitatge es va localitzar un taller amb tot allò necessari per a la fabricació i modificació de peces d’armes de foc que el líder d’aquest clan feia servir per rehabilitar armes inutilitzades, simulades o de fogueig, que una vegada manipulades quedaven aptes per al tret amb foc real.

Al domicili van ser localitzades també vuit armes curtes (originals i modificades) hàbils per al tret, així com multitud d’armes detonadores i d‘airsoft, juntament amb nombroses peces, elements balístics i innombrable munició de diferents tipus de calibre.

Durant el registre es van intervenir prop de 30.000 euros en metàl·lic i es va aconseguir recuperar una furgoneta que figurava com a robada.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Alcarràs dona suport al comerç local amb una campanya per Nadal

Notícia següent

Operació policial contra naus de reparació il·legal de vehicles a Torredembarra

Notícies relacionades