Comissions Obreres (CCOO) ha demanat a RTVE que investigui un cas d’intoxicació alimentària en el seu programa d’èxit ‘MasterChef’. Segons va avançar el diari ‘El Mundo’, una vintena de treballadors del programa van denunciar els fets el passat mes de gener.
La intoxicació s’hauria produït el passat 30 de gener, quan 20 treballadors de l’equip de ‘MasterChef’ van intoxicar-se per algun aliment en mal estatque el càtering contractat oferia durant les gravacions.
Uns dies després, el 4 de febrer, CCOO va comunicar als treballadors que havien demanat una investigació a la Subdirecció de Prevenció de Riscos Laborals per les denúncies dels treballadors sobre les intoxicacions, que van afectar personal d’RTVE i de la productora del programa, Shine Ibèria. El causant hauria estat l’empresa de càtering i la possibilitat que hi hagués algun aliment “en mal estat”.
Des de la productora s’han afanyat a explicar que, malgrat tot, la intoxicació no va afectar cap prova del programa, ni a plató ni a exteriors, i que cap dels concursants va resultar afectat. A més, han puntualitzat que cap treballador de Shine Iberia va resultar intoxicat, tot i que CCOO sí que incloïa el personal de la productora entre els afectats.
A més, també asseguren que “els resultats de l’estudi encarregat que analitza tot el servit aquell dia pel càtering confirma que tots els aliments eren en bon estat”.
Davant d’aquesta situació, CCOO ha instat RTVE a investigar els fets per aclarir les circumstàncies en què va produir-se aquesta intoxicació.
De fet, no és el primer cop que es parla d’una intoxicació al programa, ja que l’any 2023 els afectats van ser 44 comensals que participaven en una de les proves exteriors del programa a València. Llavors, la productora va demanar perdó i va confirmar els fets.