Deixa morir durant 5 dies la seva dona amb esclerosis múltiple

La dona va caure i el seu home la va deixar tirada sense les mínimes atencions ni cures

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Policia Nacional ha detingut a un home de 68 anys per deixar morir durant cinc dies a la seva dona, que tenia esclerosi múltiple i a la qual suposadament no va atendre després de caure’s en el pis que tots dos comparteixen en el madrileny districte de Pont de Vallecas, han informat fonts policials.

La caiguda de la dona, de 67 anys, va tenir lloc en el domicili familiar el 29 de novembre, segons determinen ara les recerques. El seu espòs, en comptes d’ajudar-lo i telefonar a una ambulància, la va deixar tirada sense les mínimes atencions ni cures. Cinc dies després, el 4 de desembre, va ser quan va avisar al 091, manifestant als agents que s’havia ensopegat aquest mateix dia i que no li havia auxiliat abans “perquè ella així li ho havia demanat”.

 

Fins al lloc van arribar els serveis sanitaris i agents de la Policia Nacional, que van trobar a la dona amb molt baixa temperatura a terra molt greu i en condicions higienicosanitàries lamentables, per les quals va morir.

Primerament, l’home va ser detingut per omissió del deure de socors, però un dia després un Jutjat va decretar presó provisional per a aquest individu, constant-li un delicte d’homicidi en grau de consumació, inhibint el cas en un Jutjat de Violència contra la Dona.

L’arrestat tenia dues denúncies prèvies per maltractaments i amenaces, una interposada per una de les seves dues filles majors d’edat i l’altra per la mateixa víctima, que li va denunciar per amenaces.

La Delegació del Govern contra la violència de gènere ha confirmat aquest cas com un crim de presumpta violència masclista.