Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Coalició Canària s’obre ara a negociar amb el PP per investir Feijóo

Avatar photo

Coalició Canària ha mostrat la seva disposició a obrir un “diàleg” amb el PP una vegada Vox ha confirmat que no entrarà de l’executiu espanyol. “Aquesta era una de les línies vermelles, no donar suport a cap govern integrat per l’extrema dreta o esquerra”, recorden en un comunicat. El partit canari subordina un possible acord a tenir “plenes garanties que es compleixi amb l’agenda canària”.

La recuperació dels convenis d’infraestructures hidràuliques o educatives, l’excepció de la pujada de les taxes aeroportuàries que preveu aplicar Aena a partir del març del 2024, la cogestió dels aeroports, l’actuació immediata dels costos del transport de mercaderies i la transferència total de les competències de costes són algunes de les demandes.

Alhora, també reclamen els 100 milions d’euros del Pla de Reconstrucció de La Palma, ampliar a deu anys la bonificació del 60% de l’IRPF per als habitants de l’illa o l’ampliació d’un mínim d’un any de la gratuïtat dels autobusos i tramvies. També reclama la participació de la comunitat en la política migratòria i de les reunions que mantenen amb el Marroc sobre aquest assumpte o per a la gestió de la delimitació d’aigües.

Coalició Canària també reclama la reforma del sistema de finançament autonòmic, amb un model “més just” que deixi al marge les partides que ingressen les illes per al Règim Econòmic i Fiscal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eleven − 10 =

Notícia anterior

Un camió d’aigua revisarà durant la nit el perímetre de l’incendi de Portbou per evitar revifades

Notícia següent

Comencen les obres de digitalització del canal d’Aragó i Catalunya per poder regar mitjançant telecontrol

Notícies relacionades