Assassina la seva parella invàlida omplint-li la boca de bosses de plàstic

Una dona va assassinar el seu company sentimental de forma cruel, aprofitant la seva debilitat.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Verónica C.H. va mantenir una forta discussió amb qui era la seva parella, que presentava un deteriorament sever a causa d’una cardiopatia, antecedents de VIH, i seqüeles de diverses fractures a conseqüència d’un accident de trànsit, per la qual cosa necessitava crosses per caminar.

L’acusada i la víctima, Francisco, eren parella sentimental i convivien des de feia uns quants anys, i ambdós eren drogoaddictes. L’endemà d’un dia carregat de discussions, i aprofitant la debilitat física de Francisco, que a més presentava un estat d’intoxicació per estupefaents que el privava de la capacitat per a defensar-se, Verónica va introduir diverses bosses de plàstic a dins de la boca de Francisco, i la hi va segellar amb cinta adhesiva junt amb el nas, impedint-li tota capacitat de respiració.

CONDEMNADA A 20 ANYS DE PRESÓ

Aquests fets van succeir el març del 2018, i ara la dona ha estat condemnada per l‘Audiència Provincial de Madrid a 20 anys de presó. La sentència de la Secció 23 de l’audiència madrilenya, a què ha tingut accés EFE, segueix el veredicte del jurat popular que va enjudiciar el cas al novembre, i que va considerar Verónica C.H. culpable d’assassinar el que era la seva parella.
La Fiscalia demanava per a ella 22 anys de presó per un delicte d’assassinat amb l’agreujant de parentiu, mentre que la defensa va demanar la seva absolució i, subsidiàriament, que fos condemnada a 3 anys i 6 mesos de presó per homicidi amb les atenuants molt qualificades de drogoaddicció i dilacions indegudes.
Ara la Sala condemna l’acusada per assassinat, ja que va voler matar la víctima, que no es va poder defensar, i no queda provat que la seva addicció a les drogues influís en la seva capacitat per a saber què feia.