ACCIDENT LABORAL: Dos cunyats moren en un celler pels efluvis del vi

Gerardo, estava observant la fermentació del vi, quan ha relliscat i ha caigut a un trull. El cunyat l'ha intentat rescatar i ha mort pels gasos de fermentació.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Dues persones han mort i una tercera ha resultat ferida i evacuada a un hospital de Logronyo en un accident laboral ocorregut aquest diumenge en un celler d’elaboració de vi de la localitat alabesa de Lanciego, a l’anomenda Rioja Alavesa.

Els dos morts per inhalar el gas tòxic conegut al sector com a “tuf del vi” eren cunyats i molt coneguts al poble, els veïns dels quals estan “profundament consternats”, segons ha relatat a Efe l’alcaldessa, Itziar de Álava.

Mentrestant, el ferit, un peó de 31 anys que ha resultat intoxicat per inhalar anhídrid carbònic i evacuat a l’hospital de Logronyo San Pedro, està “conscient” i en observació.

CELLER FAMILIAR

Els fets han passat al celler familiar Crespo Zabala, ha assegurat la Diputació d’Àlaba i l’alcaldessa. Itziar de Álava ha explicat que, segons els primers indicis, un dels morts, Gerardo, estava observant l’evolució de la fermentació quan sembla que ha relliscat i ha caigut al pou.

El peó ha alertat el cunyat, Félix, que era als voltants i aquest s’ha desplaçat a l’interior del celler juntament amb altres veïns. Tots ells han intentat treure Gerardo del dipòsit, però ha estat impossible de manera que Félix ha baixat per una escala i ha mort, segons la regidora.

L’operari que ha resultat ferit també ha intentat ajudar i s’ha quedat inconscient “en inhalar l’anhídrid carbònic”.

Segons l’alcaldessa, els veïns, “després d’airejar la zona per dispersar l’anhídrid carbònic que impedeix circular l’oxigen, han baixat al dipòsit i han rescatat tots tres, encara que només el peó ha aconseguit sortir amb vida”.

DUES PERSONES CONEGUDES I ESTIMADES

Els dos morts, de 60 i 61 anys, treballaven en aquest celler i eren “molt coneguts” a la localitat, ha assenyalat Itziar de Álava, que ha expressat el seu dolor per aquestes morts, una tragèdia per a tots els veïns de la localitat.

L’Ajuntament de Lanciego ha decretat tres dies de dol oficial en aquesta localitat alabesa com a mostra de dolor. El Consistori ha convocat un ple extraordinari per decretar els tres dies de dol i aprovar una declaració en què la corporació trasllada els seus condols a les famílies dels dos morts.