8 menors detinguts per abusar sexualment d’una nena de 13 anys amb discapacitat

El jutge els ha deixat tot seguit en llibertat, 6 d'ells amb mesures cautelars.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Civil ha detingut a Crevillent (Baix Vinalopó) vuit menors d’edat per presumptament agredir sexualment una nena de 13 anys amb discapacitat, segons han confirmat fonts de la investigació.

Els arrestats, amb edats compreses entre 15 i 17 anys, van passar dimarts passat a la disposició de la Fiscalia de Menors.

El jutjat de menors d’Alacant ha acordat deixar en llibertat els vuit detinguts i ha imposat una ordre d’allunyament de 300 metres durant sis mesos per a sis dels arrestats, segons ha avançat el diari Información. Dos més han sortit en llibertat sense mesures cautelars.

ELS FETS

Pel que sembla els fets van ocórrer per primera vegada el setembre de 2022, segons han detallat les mateixes fonts. La víctima va declarar a la Benemèrita que durant sis dies la van obligar a practicar fel·lacions a coneguts de l’institut. 

Les autoritats segueixen investigant el cas, per trobar altres possibles víctimes. De moment han pogut esbrinar que els acusats haurien intentat fer el mateix amb altres dues menors que, de moment, no han denunciat els fets.

LA INVESTIGACIÓ

La menor va donar la veu d’alarma després de parlar amb una orientadora del centre i explicar-li que durant sis dies havia estat obligada a practicar fel·lacions a diversos alumnes de l’institut. Dels vuit acusats, només un reconeix haver rebut una fel·lació de la nena, però assegura ‘que va ser consentida’.

Dos dels menors implicats haurien arribat a oferir diners a la menor a canvi de l’acte sexual.