Diumenge, 8 de desembre de 2024
És notícia

175.000 € d’indemnització per negligència en la mort d’un nadó acabat de néixer

Avatar photo
pies_bebe_1

Una família que va perdre el seu nadó acabat de néixer haurà de ser indemnitzada amb 175.800 euros per no haver tractat el petit amb un tractament oportú.

Els fets van succeir entre el 4 i 5 de juny de l’any 2016 en una clínica privada de Sevilla, on una parella esperava el seu fill. El problema per a aquesta família va arribar durant el postpart, ja que, segons la Justícia, es va produir una “omissió” en el tractament posterior al part que va acabar provocant la seva mort.

La sentència ha donat la raó als pares, representats per l’Associació El Defensor del Pacient, que havien demandat l’asseguradora Adeslas en considerar-los responsables de la mort del seu bebè.

El jutjat ha condemnat l’asseguradora per una “negligència mèdica i mala praxi” per “la mala gestió del part i la gestació i per falta d’informació, tant del ginecòleg com dels professionals del quadre mèdic/hospitalari i del centre assistencial”.

 

Negligència mèdica: 27 hores amb la bossa amniòtica trencada

Va ser el dia 4 de juny, cap a les 08:00 h, quan A.M.G., que tenia 33 anys, va posar-se de part. Va comunicar al seu ginecòleg, per WhatsApp, que havia notat “com si se li punxés un globus a la panxa” i que li va començar a caure aigua per les cames.

El ginecòleg li va respondre, per la mateixa via, que s’estava “preparant el part” i li va recomanar quedar-se a casa. La dona així ho va fer, fins que a les 00:20 h del dia 5, 16 hores després, va presentar-se a la clínica i va quedar ingressada.

Segons l’hospital Virgen del Rocío, on van traslladar el nadó quan ja estava en estat vegetatiu irreversible, el moment de la ruptura de la bossa podria haver estat fins i tot “27 hores abans”. Durant tot aquest temps, el nadó va estar en contacte amb el líquid amniòtic, que alhora estava en contacte amb l’exterior de la placenta.

La sentència considera que no “es van adoptar les mesures oportunes i establertes pel protocol” i que es va posposar el tractament antibiòtic de forma injustificada al bebè, fins 3 hores després del part, tot i que en el moment del naixement ja hi havia senyals compatibles amb la sèpsia.

El jutjat culpa també el personal de no haver ordenat una autòpsia per determinar “quin patogen” va provocar la mort del menor, i quan l’hospital va reclamar la placenta, la clínica va enviar “dues placentes sense identificar”, motiu pel qual tampoc es van poder les analítiques corresponents.

La sentència considera “inaudit” que la defensa de la clínica i l’assegurada sigui que el nadó va morir per “una altra causa, i no per una infecció”, quan van ser precisament els seus impediments a fer les proves corresponents el que va impedir conèixer la veritable causa de la mort del nadó.

Per tot això, l’asseguradora haurà de pagar una indemnització de 175.800 euros a la parella en concepte de danys i perjudicis, amb els interessos legals corresponents i el pagament dels costos processals.

A més, l’Audiència de Sevilla ha desestimat els recursos presentats pel ginecòleg i la mateixa asseguradora, i fixa que els interessos a pagar es comptin des de la data en què es va fer la reclamació contra l’asseguradora, el 4 de novembre del 2016. Segons aquests càlculs, ‘Diario de Sevilla’ informa que la indemnització final podria arribar gairebé als 400.000 euros.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor una anciana després que es calés foc a casa seva

Notícia següent

Roses iniciarà el Nadal donant el protagonisme als joves

Notícies relacionades