L'Institut de Constantí promou la cultura inclusiva amb la dansa

El programa “Centres en dansa per la inclusió” es tradueix en diferents activitats participatives que conviden els alumnes a la reflexió

17 de desembre de 2024 a les 18:48h

Aquest dilluns 16 de desembre s'ha realitzat a l'Institut de Constantí una visita pedagògica en el marc del projecte “Centres en Dansa per la inclusió”. Aquest projecte va ser una de les grans novetats del curs 2023-2024, amb l'objectiu fonamental de construir una cultura inclusiva en els centres educatius i entre l'alumnat. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la direcció general d’Educació Inclusiva del Departament d’Educació, que busca transformar els espais educatius mitjançant la participació activa de tota la comunitat educativa.

La jornada s'iniciava amb la rebuda per part de la direcció del centre i les autoritats. Van assistir a la trobada Lourdes Caseny (tècnica docent del Servei de Suports i Mesures per a la Inclusió del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya); Pau Gaitán  coordinador del projecte “Centres en Dansa per la inclusió”); Laura Tomàs, Teresa Morales i Adriana Barro, Dinamitzadores d’Educació Inclusiva  dels Serveis Territorials del Departament d'Educació a Tarragona; l'Inspector del Departament d'Educació a Tarragona, Màrius Domingo, i la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny.

L'Institut de Constantí promou la cultura inclusiva amb el projecte “Centres en dansa per la inclusió”

Després de fer una visita i un recorregut per les instal·lacions, l'alumnat de l'Institut va fer una presentació del projecte i de les característiques i l’entorn del centre. A més, van exposar les experiències viscudes durant la realització del projecte

El programa “Centres en dansa per la inclusió” es tradueix en diferents activitats participatives que conviden als alumnes a la reflexió  i una millor gestió de la cultura inclusiva en el centre, a partir d'una mirada oberta, flexible i empírica de la inclusió a les aules. L’objectiu final és construir una cultura inclusiva dins la comunitat educativa mitjançant un pla d’acció en sis fases: coneixement, autodiagnòstic, decisió, acció, revisió i celebració.

Cada fase del pla d’acció inclou activitats i orientacions concretes per als centres educatius, implicant diversos actors com famílies i entitats de l’entorn, sempre amb l’alumnat al centre.

L'Institut de Constantí promou la cultura inclusiva amb el projecte “Centres en dansa per la inclusió”
Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit