Canvis i novetats als menjadors escolars per promoure hàbits saludables

L'objectiu del ministeri és assegurar que tots els nens, independentment del seu nivell socioeconòmic, tinguin accés a una alimentació equilibrada i saludable a les escoles

28 de març de 2025 a les 16:33h

El Ministeri de Drets Socials, Agenda 2030 i Consum ha anunciat que restringirà l'oferta de plats precuinats, com "arrebossats, croquetes i pizzes", als menjadors escolars a un màxim d'una vegada al mes. Aquesta mesura forma part d'un conjunt d'iniciatives per millorar la qualitat de l'alimentació infantil i garantir hàbits alimentaris saludables a les escoles.

El ministre de Drets Socials, Pablo Bustinduy, ha detallat aquesta nova regulació en una entrevista a Catalunya Ràdio, i publicada per Europa Press, on ha explicat que, tot i que la norma actual permet fins a tres serveis de plats precuinats al mes, a la pràctica molts centres educatius serveixen aquests plats més sovint. El ministre ha expressat la seva preocupació per la situació i ha subratllat que la limitació a una vegada al mes és un pas necessari per millorar la nutrició dels nens i nenes a les escoles.

Aquesta mesura s'inclou dins d'un projecte més ampli, que contempla l'elaboració d'un Reial decret sobre menjadors escolars saludables i sostenibles. L'objectiu és garantir que almenys el 45% de les racions de fruites i hortalisses servides siguin de temporada, i que un mínim del 5% del pressupost mensual dels menjadors es destini a la compra de productes ecològics. A més, el govern establirà límits estrictes als aliments ultraprocessats i rics en sucres, amb l'objectiu de reduir el consum d'aquests productes entre els més petits.

Bustinduy ha afegit que l'objectiu del ministeri és assegurar que tots els nens, independentment del seu nivell socioeconòmic o del barri on visquin, tinguin accés a una alimentació equilibrada i saludable a les escoles.

El Reial decret també promourà el consum de més llegums, peix i carn amb estàndards de qualitat nutricional, i apostant per productes locals.

Sobre l'autor
Maria Lorenzo foto
Maria Lorenzo
Veure biografia
El més llegit