Teresa Ferré: “Amb moltes ganes de les Festes de Sant Bartomeu”

Parlem amb la regidora de festes de Roda de Berà, Teresa Ferré, que ens explica com seran les festes de Sant Bartomeu, les primeres sense restriccions. Faran actes per tots els públics, pensant en la gent del poble i voltants i turistes que es trobin estiuejant per la zona. Encara que la manca d’aigua ha fet canviar alguns plans i anul·lar alguns actes, es faran molts altres esdeveniments.

Quins dies podrem gaudir d’aquestes festes?

La Festa Major de Sant Bartomeu serà del 19 al 26 d’agost.
Portem fent uns actes previs de cap de setmana abans d’arribar a les dates de les festes. Ja podem dir que hem fet les festes normalitzades com abans de la Covid. Ja es tenia moltes ganes de tornar a la normalitat.

Expliqui una mica les festes, quins serien els plats forts?

La part del dia del padró és el Pa Beneit, que és la tradició d’aquí del poble, que és el que tothom espera. A part d’això com a diferència d’aquest any fem castells i serem plaça castellera. Fa molts anys que s’havia fet, però després es va perdre la tradició de fer-los. Aquest any ho hem pogut recuperar i farem una diada castellera amb els Nois de la Torre, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell. Al ser plaça castellera és una plaça que ja puntuarà per anar al concurs de Castells que es farà a Tarragona a l’octubre. Ens fa molta il·lusió poder dir que tenim plaça castellera. I dintre del programa hi haurà la zona dels bars, de les fires com sempre. La programació sempre la fem pensant en tothom, però enguany l’hem fet més pensant en la gent jove, perquè creiem que són els que més van patir la pandèmia.

Llavors quins actes més tenen pel jovent?

Vam fer una mica de sondeig als joves perquè ens diguessin els que pensaven i el que volien i s’ha anat molt per aquesta línia. Hi ha per tothom, però mes per ells. Una altra cosa que vull destacar és que teníem pensat fer un tobogan d’aigua, però amb la problemàtica que tenim amb la manca d’aigua ho hem anul·lat tot. Els pobles veïns ja no en tenen i nosaltres hem hagut de tancar una mica el caudal. Llavors totes les activitats amb aigua les hem suspès. També hem tret els inflables que posàvem dins de les piscines, però sí que segueixen obertes. A part com a compensació d’això fem moltes altres activitats pels nens petits.

Acostumen a rebre gent de fora en aquestes dates?

Sí, som un poble molt turístic. Molta gent que potser el dia 15 ja marxarien, però que es queden perquè són festes. Al ser la segona quinzena hi ha molta gent per la zona, ja que és zona de platja, i tenim públic de tot tipus, gent de la zona i nou vinguts. Convido a tothom a venir a les festes perquè s’ho passaran molt bé.