Òscar Sánchez: “Una Festa Major no s’ha de veure, s’ha de viure!”

Alcalde de Constantí

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Ja està tot a punt per a la Festa Major d’Hivern en honor a Sant Sebastià?

Ja està tot preparat per gaudir d’aquestes jornades de festa amb la màxima il·lusió. Enguany el programa és molt complet i estem especialment satisfets, ja que l’hem confeccionat des de l’Ajuntament amb el suport imprescindible de les moltes entitats i associacions locals, que treballen molt intensament des dels àmbits cultural, esportiu i social per poder fer realitat molts actes que viurem els pròxims dies. La força del teixit associatiu és un dels nostres punts forts.

Qui serà el pregoner? Per quin motiu ha estat la persona escollida?

Enguany el pregoner serà el Sr. Josep Poblet i Tous. Els motius són diversos. El principal i més important és per la seva experiència vital, ja que ens aportarà una visió molt interessant per veure com era el Camp de Tarragona d’abans i el d’ara. Serà molt interessant poder gaudir del seu testimoni.

Quines novetats importants hi haurà en el programa d’aquest any?

Una cita que ens fa especial il·lusió és l’acte institucional de celebració dels 40 anys d’ajuntaments democràtics, a càrrec de la Sra. Montserrat Duch Plana, constantinenca Doctora en Història i Catedràtica d’Història Contemporània. De ben segur serà un dels actes més emotius, de retrobament d’Alcaldes i d’antics regidors i regidores de l’Ajuntament de Constantí.

Quines actes més tradicionals destacaria?

Un d’ells és, evidentment, la celebració del solemne ofici en honor a Sant Sebastià, previst per dilluns 20 de gener a les dotze del migdia. Uns minuts abans, es durà a terme el Seguici Popular fins al pavelló poliesportiu amb la participació dels balls tradicionals, acompanyats per la música dels grallers i les cobles, que sempre aconsegueixen dibuixar un dels moments més emocionants de les festes d’hivern.

Per als nens i nenes quines activitats heu preparat?

Per als més joves, hem preparat un seguit d’actes culturals i d’esbarjo a la Biblioteca Municipal i al pavelló poliesportiu.  També, tindrem actes esportius i de festa i humor.

Constantí s’omplirà d’actes carregats de tradició i també de propostes festives actuals i innovadores.

A nivell personal, quin és l’acte que espera amb més ganes?

En diria molts, però potser destacaria l’entrega dels premis que s’atorguen a la ciutadania. En especial destacaria la recuperació dels Premis Literaris de Constantí, que els vam recuperar fa dos anys després d’edicions sense celebrar-se i crec que és un acte cultural que ens representa i explica com és el nostre municipi i les persones que hi vivim.

Podríem dir que la Festa Major d’Hivern dona el tret de sortida del 2020 a Constantí. Quins propòsits té per aquest any?

Seguir prioritzant la formació, l’ocupació i la protecció de les persones que encara ho estan passant malament a causa de la brutal crisis. Crec que les polítiques de Benestar Social són el nucli central d’una societat solidària.

Per acabar, un desig per aquesta Festa Major d’Hivern?

Sense embuts, que la visquin. Una Festa Major no s’ha de veure, s’ha de viure! És gaudi i convivència, és estima per allò propi i la definició de personalitat col·lectiva, és la imatge de com som i com volem ser.