Manuela Moya: “Tenim unes festes de Nadal amb una programació àmplia i diversa”

Regidora de Cultura de Vila-seca

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Com es presenta la campanya de Nadal d’enguany?

Plena d’il·lusió i amb moltes ganes que tothom gaudeixi. Tenim unes festes de Nadal amb una programació àmplia i diversa molt pensada en el públic familiar i amb molta participació. És una d’aquelles coses boniques de compartir a nivell de tota la ciutat i també amb propostes que conviden a persones de fora de Vila-seca perquè ens vinguin a visitar. Propostes maques com el pessebre de sorra són un referent en aquelles coses que fem quan parem una mica l’activitat de cara al Nadal i podem aprofitar un dia per anar-lo a veure.

Quines seran les novetats i les activitats més destacades?

Aquesta festa acostuma a ser bastant tradicional i hi ha elements que hi han de ser cada any, des dels Parcs de Nadal fins a activitats que tenen a veure amb la ludoteca. Evidentment, la nit de Reis és un element tradicional i que tenim molt arrelat al municipi amb la cavalcada i el mapping a la façana del castell. Crec que és l’activitat plena de la màgia nadalenca per excel·lència. Al voltant d’aquesta nit també hi haurà moltes altres activitats com la portada de les cartes a ses majestats.

També tenim pastorets, el Poema de Nadal i moltes activitats musicals, que també són un element que cohesiona molt. En aquest aspecte, cal destacar que començarem felicitant-nos el Nadal amb el tradicional brou, el torró que ens fan els comerciants i una cantada de nadales per part d’alumnes del Conservatori. En el programa trobarem moltes activitats diverses per al conjunt de la família i per gaudir grans, petits i persones que ens vinguin a visitar.

També es portaran actes nadalencs al nucli de La Pineda?

Hi haurà un element destacable com és el pessebre de sorra i al seu voltant tot un seguit d’activitats que van des de concerts de corals a tallers pels infants. Si el temps acompanya, serà una manera fantàstica passar les hores de sol al voltant del pessebre. També hi haurà l’encesa de l’enllumenat de Nadal, que és el que marca el tret de sortida de tot el que anirà passant.

Com serà la Nit de Reis aquest any?

Serà com cada any. Volem pensar que ses majestats vindran carregats de regals perquè els nens i nenes dipositen tota la seva il·lusió en aquesta nit. Tindrem molts voluntaris i voluntàries que ajudaran a ses majestats per fer aquesta gran tasca. Hi haurà l’arribada i el recorregut de la cavalcada que acabarà al castell. Allà tindrem aquell element màgic amb el mapping i la salutació des del balcó del Castell de ses majestats, que rebran les claus de totes les cases de la ciutat per poder entrar a portar els regals als nostres infants. Crec que segurament és la nit més bonica que tenim i que podem compartir.

Creu que hi ha una bona afluència de públic als actes?

La participació és excel·lent. Són unes festes molt esperades i molt viscudes per la nostra població. Cada any l’element de més acollida és la Nit de Reis perquè apleguem milers de persones i les que no poden venir també ho estan seguint en directe a través de la retransmissió que fa TAC12. Però tenim molta participació en totes les activitats, des dels parcs infantils o la portada de les cartes de ses majestats als pastorets o els concerts. El Nadal sempre té aquell part més íntima d’estar amb els teus a casa, però tenim tota la ciutat impregnada d’activitats per compartir com a societat i que són acollides amb molt bona participació. A més amb l’efecte que fa uns anys no passava i hem anat construint que gent de fora de Vila-seca vingui.

Quina implicació tenen les entitats en la campanya nadalenca?

Hi ha molta implicació i cadascú té un paper destacat i important en totes les activitats. La Nit de Reis no seria possible sense els Amics del Cavall i l’Associació de Reis. L’Associació de Veïns de la Pineda organitza el bany de Sant Silvestre i l’Associació de Veïns de La Plana també està molt implicada en totes les activitats nadalenques. La Coral Nova Unió o els Cantaires de la Pineda aniran a cantar al pessebre de sorra. A més, la Coral Nova Unió, juntament amb alumnes i l’Orquestra del Conservatori, faran el concert de Sant Esteve.

El Grup d’Esplai L’Esclop organitza el tió que es farà per tots els nens i nenes de la ciutat. Els Gegants i els Grallers acompanyaran l’Home dels Nassos. El Grup de Teatre La Tramoia està darrere del Poema de Nadal i els pastorets. També s’hi impliquen els Amics del Teatre, l’Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca, la Creu Roja, l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina o els diferents patronats. Tota la ciutat es mobilitza per omplir d’activitats el municipi. És molt compartida perquè hi ha molt de públic assistent i perquè en la seva gestació anem tots de la mà i treballem conjuntament.

Per últim, un desig per Nadal?

Poder tenir aquells moments de gaudir del que tenim més a prop i a vegades el dia a dia ens impedeix fer-ho. Deixar-nos dur per aquesta il·lusió que omplirà tota la nostra ciutat, que arribi a totes les cases i que tothom pugui gaudir d’allò que té més a prop, que no té cap cost i que ens omple més. Veure que les persones que estimem són felices i gaudeixen de la seva vida.