Josep Acero, cap de llista al Senat pel PP de Tarragona: “M’agrada la política a peu de carrer”

Es presenta com a cap de llista per Tarragona al Senat, com afronta aquest nou repte?

Em fa molta il·lusió, crec que està bé que càrrecs a escala de Congrés, Parlament o Senat estiguin ocupats per persones que primer hagin sigut consellers. La política més bonica i més intensa és la de conseller, perquè tens tracte amb la gent constantment. M’agrada i sóc un gran defensor de la política a peu de carrer. Jo sempre he cregut que ser conseller és el primer pas per després poder aspirar a un lloc com aquest. Només puc dir que ho afronto amb molta il·lusió.

Per què decideix fer el salt a la política estatal?

Crec que és totalment compatible amb la política municipal. La meva decisió ha estat impulsada perquè el meu president autonòmic, i referent polític, Alejandro Fernández, em demana que encapsa-li aquesta llista. Jo estic en disposició d’ell i del partit sempre.

Quins interessos per Tarragona defensarà des de la seva posició?

Defensaré tot allò que hem defensat des de l’Ajuntament i des del partit a nivell autonòmic i a nivell general. Defensaré la província de Tarragona en si mateixa perquè és una joia, Patrimoni Mundial de la Humanitat. Hem d’aconseguir el màxim per la ciutat i des del Senat intentar, igual que el meu company ho intentarà des del Congrés.

Al seu perfil de Facebook ha dit que “Espanya necessita un canvi que vindrà de la mà de Pablo Casado i del Partit Popular”, a quin canvi es refereix?

Tarragona va ser la província que més suport va donar a Pablo Casado a les primàries d’Espanya. És un candidat jove, liberal, i creiem que és una persona sobradament preparada. Nosaltres no estem dubtosos de les coses que prometem, diem que baixem els impostos i ho fem, sempre ho hem fet, i pot semblar un tema menor, però la baixada d’impostos indica creació d’ocupació i no hi ha millor política social que aquesta.

Durant el balanç que va fer des del PP, de les àrees gestionades des del 2016, quan firmaren el pacte de ciutat amb el PSC, vostè va dir que la mesura estrella ha estat rebaixar les tarifes d’aparcament gairebé en un 60%. En canvi, quan ho va proposar cap partit de l’oposició li va donar suport. Per què?

L’oposició sempre es compara amb un poble que tenim aquí a prop i no es tracta de comparar-nos amb ningú, es tracta que l’Empresa d’Aparcaments Municipals arrossegava un problema heretat i no podia abaixar preus. Amb el gerent i els tècnics vam decidir realitzar la rebaixa a 5,50 € perquè era el preu que creiem que donava estabilitat a l’empresa, i efectivament s’ha demostrat que ha crescut l’ocupació, la recaptació i que és una mesura que està funcionant molt bé. Jo he estat a l’oposició durant quatre anys i he donat suport a moltes coses. Crec que haurien d’haver fet un pas endavant i haver votat a favor. Demano que no es comparin amb altres llocs, perquè Tarragona no pot comparar-se amb res.

També va parlar de la potenciació dels aparcaments dissuasius.

Vam passar de les 1.000 places llargues i l’objectiu és arribar a les 2.000 És un altre tipus de pàrquing, diferent del subterrani, pensat en transits propis de la ciutat, o gent que ve a treballar al centre i paga 1 € al dia. El que busquem és que no hi hagi molta circulació dins de la ciutat, així evitem contaminacions.

Quines altres accions destacaríeu realitzades des del seu àmbit?

Hem introduït 12 punts de recàrrega pels vehicles elèctrics a Tarragona, la qual tenia un dèficit. Amb aquesta acció hem ficat a la ciutat dins del mapa de la càrrega elèctrica. Són punts col·locats estratègicament i el grau és satisfactori, la gent respecta les places. Volem doblar els punts de recàrrega i l’Ajuntament començarà a comprar vehicles híbrids o elèctrics per donar exemple. La introducció de radars pedagògics és un altre de les accions destacades. Prenen dades sobre les velocitats i ens permeten detectar els llocs on els cotxes corren i així posar un pas elevat.

També va esmentar que ara Tarragona és una ciutat millor preparada davant de possibles riscos. A què es refereix?

Em referia al DUPROCIM, que ja està aprovat. És el Pla de Protecció Civil de Tarragona, amb una validesa fins a l’octubre de 2022. Ha estat un treball enorme dels  tècnics de protecció civil, als quals  felicito. Durant els últims anys no ha passat res greu a Tarragona, però amb aquest pla estem perfectament coberts, en el sentit que tothom sap el que ha de fer i això és molt important.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Junts reivindica el Hard Rock en un acte a Vila-seca

El Hard Rock, un dels responsables d'aquest avançament electoral, està en debat en el si…

8 hores fa

Mataró celebra els festivals LAVS i Panòptic

LAVS/ / Laboratori d'Art Visual i Sonor és una proposta multidisciplinària que té com a…

9 hores fa

Badalona elabora un Pla de risc de l’arbrat per evitar accidents i preservar el patrimoni vegetal

L’Ajuntament de Badalona està desenvolupant per primera vegada un Pla de risc de l’arbrat que…

9 hores fa

Ordino i Canillo celebren una jornada interescolar

Les escoles franceses d’Ordino i Canillo han celebrat aquest dimarts la primera jornada interescolar a…

9 hores fa

Junts repta el PSOE a acceptar un referèndum “si vol salvar la democràcia”

 Junts+ repta Pedro Sánchez a acceptar un referèndum d'independència si realment "vol salvar la democràcia".…

9 hores fa

El Consell de la Infància proposa implantar la recollida porta a porta a Tortosa

El Consell Municipal de la Infància de Tortosa ha traslladat a l'alcalde, Jordi Jordan, diferents…

9 hores fa

Esta web utiliza cookies.