Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Joan Anton Ramírez: “Ara sí, el canvi a Vila-seca és imparable”

Avatar photo

Entrevistem al regidor del PSC i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Vila-seca, Joan Anton Ramírez, per analitzar els resultats de les passades eleccions al parlament de Catalunya celebrades el 12 de maig i per parlar de perspectives de futur del municipi.

Quina lectura fa dels resultats d’aquestes eleccions del 12 de maig a Vila-seca?
Doncs una inequívoca: el PSC ha guanyat i Junts ha perdut. Aquí a Vila-seca amb un afegitó que considero important, i és que malgrat que l’actual equip de Govern ha posat tota la carn a la graella, formant part de la candidatura del senyor Puigdemont i organitzant actes centrals de Junts al nostre municipi, malgrat tot l’esforç de mobilització que han fet els resultats parlen amb una meravellosa eloqüència: el PSC ha guanyat les eleccions amb el 31% dels vots i Junts no és que les hagi perdut, és que no ha quedat ni segon, ni tercer, ha quedat quart amb tan sols l’11% dels sufragis. Clar, tenir l’alcaldia i quedar quart a les eleccions al Parlament en tan sols un any de diferència és una realitat que indica quelcom més que un resultat en clau nacional. 

I a què atribueix, precisament, aquesta realitat?
A una combinació de factors. És obvi que la tirada de Salvador Illa ha tingut un pes decisiu, com al conjunt del país, però també cal destacar que el PSC ha obtingut a Vila-seca un resultat superior a la mitjana nacional, un 3% més que al conjunt de Catalunya. Així mateix Junts s’ha quedat amb un 10% menys que el seu resultat global que ja no és com per tirar coets. Crec que estem davant d’un resultat que esdevé una targeta vermella a l’acció de Govern, més aviat la inacció, de Pere Segura i el seu equip. Cada cop, es palpa més a peu de carrer, la gent ens veu com el canvi necessari per tornar a donar impuls a Vila-seca, la Pineda i la Plana. Ara sí que podem dir que el canvi a Vila-seca és imparable i que ens queden tres anys per fer que aquesta onada a favor d’un relleu necessari a l’alcaldia vagi a més i exploti a les urnes a les eleccions de 2027. 

N’hi ha que afirmen que Vila-seca està condemnada a ser una mena de ciutat dormitori de la conurbació de Tarragona, sense un excessiu futur més enllà d’això?
En absolut! Ho nego rotundament! Ja ho crec que tenim futur! Veig que vostè no és de Vila-seca sinó no ho preguntaria. Sí, podem créixer més i millor i sense deixar ningú enrere. No podem seguir vivint de la inèrcia com ha passat aquests darrers anys a l’ajuntament amb un equip de Govern sense idees (o fent seves les de l’oposició), sense rumb, i el que és pitjor, sense ambició de poble. No, necessitem el canvi, volem el canvi. I urgent. Amb les idees clares i amb la determinació per dur-les a terme som imparables. Cregui’m. 

I quin és aquest projecte de canvi que vostè proposa, parlem per exemple de seguretat un dels temes que han centrat aquesta darrera campanya electoral.
Exacte parlem de seguretat. Miri, en essència la millora de la seguretat és un dels pilars en què es basa el canvi que defenso.  Per què? Doncs perquè seguretat és llibertat. Miri, hi ha qui diu, erròniament, que la seguretat és patrimoni de la dreta. Greu error. Sense seguretat no hi ha llibertat i sense llibertat no hi ha progrés ni benestar que són els valors del progressisme i, més concretament, del socialisme. Les darreres dades oficials que hem conegut no són positives, al contrari, els actes delictius han crescut un 27% en relació al mateix període de l’any passat. Hem d’afrontar la situació i no amagar el cap sota l’ala.  Des del PSC volem un poble més segur i tingui la convicció que si guanyo les properes eleccions i soc elegit alcalde no em tremolarà la mà quan hagi de prendre les decisions que calgui per fer-ho possible. De fet, el lideratge polític és això, prendre decisions per defensar el bé comú. Pesi a qui pesi o costi el que costi. I la seguretat és una prioritat absoluta, sense excuses ni apriorismes.  

Ha parlat de seguretat, quins són els altres pilars sobre els que pivota el canvi que vostè defensa?
Millorar l’accés a l’habitatge, sense dubte. Tenim un problema amb l’habitatge de lloguer i l’actual equip de Govern no vol assumir que som un municipi tensionat en aquesta qüestió i no treballa per trobar una solució. Així mateix, hem patit el conjunt dels ciutadans i ciutadanes de Vila-seca un fort increment dels impostos municipals. La majoria absoluta de què disposa el senyor Segura el permet emprar aquesta majoria com un rodet per imposar increments molt notables sense oposició. Cal dir-ho clarament. 

Volem millorar l’accés a l’habitatge, volem dimensionar la pressió impositiva de l’ajuntament a les necessitats reals de la ciutadania i per això volem incrementar la generació d’activitat econòmica. Hem de saber aprofitar millor el tren de les oportunitats. La dreta creu que el poder econòmic ha de poder fer el que li doni la gana i l’extrema esquerra considera l’activitat econòmica quasi com l’enemic a batre. Són formules que porten al fracàs i a la decadència d’un poble. El PSC creu en el contrari. Sí a l’activitat econòmica, sí a la creació de nous llocs de treball i sí a què aquesta activitat econòmica generi els recursos necessaris per tal que després l’ajuntament pugui reinvertir en polítiques socials, com hem demostrat sempre els i les socialistes. Els temps que estem vivint són temps inestables però també estan plens de noves oportunitats. El canvi que ha suposat el Govern del president Pedro Sánchez al conjunt d’Espanya, el canvi que acaba de guanyar a Catalunya de la mà del PSC de Salvador Illa és el mateix que jo vull que guanyi a les properes eleccions municipals. Un canvi segur, sense estridències, per millorar tots i totes junts, sense excepcions. 

Finalment, completi la frase: la força de Vila-seca és…
…la força de la seva gent. Sempre m’ha meravellat la vitalitat de la nostra ciutadania. És igual on hagin nascut, és igual la llengua que parlin a casa, tots i totes treballen de valent per tirar endavant les seves famílies i donar benestar als seus fills i filles. I és aquest ADN social i humanista que ens és tan propi de Vila-seca el que jo vull portar a l’ajuntament per fer d’aquesta ciutat un dels municipis amb un millor nivell de qualitat de vida de tot el país. I, cregui’m, ho tenim tot per triomfar, tot. Tan sols cal que tot aquest impuls tingui l’escalf necessari per part de l’ajuntament i de l’alcaldia cosa que, ara mateix, en la nostra opinió no passa. Però, tot i això, si fem les coses bé els millors dies per Vila-seca estan per venir. 

    

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El CE Futsal Tortosa organitza un torneig solidari al pavelló de Remolins

Notícia següent

La JEC rebutja els recursos de Junts+ pel recompte del vot exterior del 12-M

Notícies relacionades