fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

“Estic disposat a obrir diàleg amb tothom sempre que es parli de ciutat”

Josep Fèlix Ballesteros a l’Anella Mediterrània.

Ens pot fer un balanç d’aquest mandat i del pacte de govern amb el Partit Popular?

Han estat 4 anys de grans realitzacions. Una d’elles, potser la més emblemàtica, ha estat el Mercat Central. Han estat els anys dels Jocs del Mediterrani que han deixat un llegat incommensurable.  També han estat els anys de la connexió i de la mirada al mar, ja que la passera i la remodelació de la platja del Miracle han suposat un avenç important. I també han estat els anys d’estabilitzar econòmicament l’Ajuntament, perquè la crisi havia fet molt de mal. A banda, també han estat els anys de començar a perfilar el bus gratuït que farem en el proper mandat.

Tot i que no ho tenia clar, finalment va decidir tornar a presentar-se com a candidat a l’alcaldia. Què ha fet decantar la balança?

Exacte, en un començament vaig decidir no presentar-me, però és cert que molta gent, del meu partit, però sobretot de fora i d’ideologies diverses van demanar-me que m’ho penses i que hauria de continuar. Finalment, ho vaig consultar amb la família i ells van animar-me a tirar endavant.

És molt aviat, però es tornarà a presentar en unes futures eleccions? 

No, i espero no penedir-me d’aquí a 4 anys (riu). Ja he fet aquest sobreesforç i he de dir que estic encantat i animat, però amb aquests quatre anys ja n’hi ha prou per engegar tota una sèrie de projectes que m’il·lusionen molt.

Per tant, es veu amb força per tornar a liderar la ciutat com ha fet fins ara? 

Sí, m’agrada el que faig. Fer d’alcalde m’apassiona.  És l’únic que em motiva a la política. He pogut ser de quasi tot; senador, diputat, director general… Però a mi el que em motiva és ser alcalde, trobar-me amb la gent, que m’expliqui coses, prendre nota… aquesta és la política que em mou: dedicar-me al servei dels altres.

En les eleccions generals que acabem de viure fa molt poc, el Partit Socialista va sortir-ne victoriós. Creu que aquests resultats influiran als comicis del 26 de maig? 

Quedaria molt bé dir que com a conseqüència d’això guanyarem. Però són unes eleccions diferents. És veritat que hi ha un corrent de simpatia i que ens ajuda. Millor partir d’una victòria que no d’una derrota, per tant, aquesta situació crea un ambient positiu. Però qui vulgui fer transacció mimètica dels resultats de les generals a les municipals s’equivoca. Aquí hi ha el factor alcalde, el factor personal, el factor projectes, el factor balanç de gestió… Hi ha molts factors que matisaran aquests bons resultats.

Vostè ha dit que s’ha de liderar la ciutat amb confiança, equilibri i seguretat. Fent autocrítica, creu que aquests tres aspectes han estat presents en els darrers anys? 

Sí. Amb confiança per una raó, me l’han renovat durant 12 anys, i per tant entenc que tinc una confiança majoritària, de moltíssima gent, no de tota, però de molta gent. Amb seguretat i estabilitat perquè nosaltres hem garantit que cada any, per exemple, hi hagi pressupostos, cosa que ciutats veïnes no han tingut i no han estat capaços d’aprofitar els pressupostos. I sobretot de seguretat, la gent que inverteix a Tarragona sap que hi ha un pla d’ordenació urbana, un pla estratègic de ciutat, i que pot parlar amb interlocutors seriosos com l’alcalde i aquest Ajuntament. Per tant crec que, modestament, sí que hem dotat d’estabilitat, seguretat i confiança la nostra ciutat, en el passat però sobretot de cara al futur.

Actualment, en quin punt es troba la ciutat? Hi ha qui critica una manca de projecte. 

El projecte del mercat és la major inversió publica que mai ha fet la ciutat, l’hem acabat i està funcionant, o l’entorn de l’Anella Mediterrània, que és una autèntica meravella que moltes ciutats voldrien tenir. Per altra banda, tenim la recuperació de la mirada i la connexió amb el mar. Tot això són projectes.

En clau de futur continuarem treballant la mirada i la connexió amb el mar. Farem una gran aposta per la cultura, amb la ciutat de la cultura a la Tabacalera que, de fet, ja vam presentar un projecte conjunt entre Ajuntament i la Generalitat i amb el suport de l’Estat per tirar endavant en els propers anys el gran museu arqueològic, la gran biblioteca publica i un seguit d’instal·lacions.

Tenim, també, el projecte del bus gratuït, que no és una ocurrència, es farà. Aquest ha de permetre tenir menys mobilitat privada, emetre menys cO2, per tant reduir la petjada de carboni i cohesionar millor la ciutat des del punt de vista de la mobilitat. Però a banda d’això volem transformar Tarragona i que sigui pionera i capdavantera en matèria d’energies renovables fotovoltaica. Totes les instal·lacions municipals tindran fotovoltaica: col·legis, llars d’infants, centres cívics… i invitarem als veïns a les comunitats a què s’apuntin també a fer aquestes inversions en el futur per reduir la petjada del carboni.

En la línia d’igualtat i l’equitat seguirem treballant perquè els serveis socials siguin una autèntica locomotora d’ajuda a la gent que ho està passant malament i, sobretot, polítiques d’igualtat i feminitat. El feminisme forma part del nostre ADN i no renunciarem a que les dones aconsegueixin les seves quotes d’igualtat.

En les eleccions generals, els partits més votats a Tarragona han estat ERC i Cs. Arribat el moment, i en el cas d’obtenir resultats similars, amb qui estaria disposat a pactar? 

Igual que fa 4 anys dic una cosa que he demostrat amb el temps: estic disposat a obrir diàleg amb tothom, excepte amb VOX i la CUP. Estic disposat a obrir diàleg amb tots sempre que parlem de ciutat. Sota aquesta premissa estic disposat a parlar amb qui sigui, però sempre sense insults, desqualificacions i sense posar pals a les rodes.

I amb partits sobiranistes? 

També, en el seu moment vaig pactar amb ERC, i va funcionar bé. Durant tot aquest mandat, aquests 4 anys, el 98% dels temes s’han aprovat amb àmplia majoria. Per tant, hem demostrat humilment que som capaços de sumar moltes voluntats.

Quin llegat li agradaria deixar a la ciutat?

La Tabacalera, la recuperació total de la mirada al mar i de la connexió amb el mar, dinamitzar comercialment la ciutat amb el mercat, que ja ho hem fet, però amb una remodelació molt important des del punt de vista comercial dels carrers Unió, plaça Prim, Apodaca, plaça dels carros i carrer Real. Tot això ha de ser un centre comercial a l’aire obert i que complementi i es retro alimenti amb la dinàmica del mercat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Abigail Garrido (PSC), alcaldessa de Sant Pere de Ribes i Les Roquetes

Notícia següent

Rosa Huguet (Junts Per Canyelles), alcaldessa de Canyelles

Notícies relacionades