Juan Ramón Moreno: “Andorra ofereix molt pel client i això ens diferencia”

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Grandvalira Resorts, la nova marca que uneix les tres principals pistes del pirineu andorrà, està a punt d’arrencar la temporada de l’any més important per tots els seus membres. Enguany, comença el dia 1 de desembre. Una data semblant a la de l’any passat, que va estar marcada pels problemes meteorològics i la manca de neu. No obstant, segons Juan Ramón Moreno, director general de Grandvalira Resorts, tot està sota control per poder obrir sense cap problema. Després de la presentació oficial a Barcelona, Juan Ramón presta declaracions a La Ciutat per especificar els detalls que s’han presentat durant l’acte.

Com són les expectatives actuals respecte la temporada que està a punt de començar? 

Les expectatives són bones. Les reserves que tenim ara estan per sobre que la temporoada passada, l’ocupació hotelera està a nivells molt bons, especialment al Nadal i febrer. Lògicament depenem de la neu i esperem que l’inici de temporada sigui bo i poguem tenir una temporada bona. Tot apunta que ho serà, millor que la passada.

L’inici de la temporada passada va estar marcat per la poca neu. Li preocupa que aquest any es doni la mateixa situació?

Tenim un avantatge competitiu respecte els nostres competidors, i és que 2/3 parts de la superfície esquiable està innivada. Si la temperatura ens permet produir neu, ho farem. Ens va ajudar molt la temporada passada, sobretot a l’inici. Durant aquell mes al Pirineu Andorra era l’únic lloc on es podia esquiar. Esperem que aquesta temporada tinguem neu natural per començar la temporada correctament.

Grandvalira Resorts està tenint molt en compte el factor sostenible. Creu que s’ha de seguir potenciant?

Clarament sí. Per nosaltres és una part molt estratègica de la companyia. Invertim molts diners en aquest factor i ho fem sempre mirant el medi ambient. Aviat presentarem un estudi que demostra que ho fem bé i per nosaltres és una tasca molt important i cal dedicar-li diners cada temporada.

Quin és l’element més significatiu de Grandvalira Resorts?

Tenim el domini esquiable més gran del pirineu dividit en tres estacions. A Grandvalira arribem als 215. Però sobretot, nosaltres veiem el negoci pensant sempre en el client. La gastronomia és de primer nivell i les escoles d’esquí són bones amb professionals increïbles. El factor diferencial també es centra en com preparem la neu. Invertim molt en equips, però els equips humans que tenim són els millors. Hem pogut veure que les xifres de valoració del client són molt altes, i això no és casualitat. És fruit del treball i les inversions que fem per conèixer el sector. Andorra ofereix molt pel client i ens diferencia d’altres estacions d’esquí.