Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

Yolanda Sayago: “Estic convençuda que la Pobla de Montornès mereix més”

Avatar photo
Entrevista a Yolanda Sayago, regidora del PSC a l’Ajuntament de la Pobla de Montornès

Avui parlem amb Yolanda Sayago, regidora del PSC a l’Ajuntament de la Pobla de Montornès. Sayago va formar part de l’equip de govern entre el 2015-2019 amb l’alcalde Josep Maria Santamaria. En les eleccions del 2019, ocupava la quarta posició i el PSC en va obtenir tres regidors. La mort del cap de llista Damià Bas l’any 2020, va fer que Sayago tornés a la vida política exercint de regidora a l’oposició.

En les passades eleccions del maig, la llista del PSC encapçalada per Sayago va aconseguir 4 regidors sent la segona força  al municipi. En aquesta entrevista per a la Ciutat, parlem sobre dos aspectes molt importants al municipi: l’estat de les urbanitzacions i la inseguretat.

Vostè acusa l’actual equip de Govern de menystenir les urbanitzacions del municipi. A què es refereix exactament?
A la deixadesa que patim, literalment. Crec, honestament, que no és una opinió subjectiva sinó una realitat constatable. Tan sols cal donar un tomb per les nostres urbanitzacions per prendre’n consciència. Miri, tenim un ajuntament que concentra totes les inversions en el nucli urbà del poble. I ens sembla molt bé que s’inverteixi al centre… però això mai ha de suposar que les urbanitzacions quedin abandonades a la seva sort, o més aviat dissort. Perquè des del PSC-AMPM creiem que tots i totes som el poble. I volem governar per a tothom, al marge del punt del poble on visquin o d’on hagin nascut. Aquesta és la diferència amb l’actual equip de Govern.

I com ho farien vostès?
Doncs establint un ordre de prioritats objectiu a l’hora de fixar les inversions. Sense apriorismes i amb la determinació de dur-ho a terme en els pressupostos. En primer terme, això vol dir garantir el bon funcionament dels subministraments i serveis essencials que depenen de l’ajuntament. Penseu en l’aigua, en l’enllumenat i l’estat dels carrers, en la seguretat, etc. Tingui present que el subministrament d’aigua avui dia no està garantit. La xarxa de distribució es troba en mal estat. Aquesta seria, per a nosaltres, una de les prioritats bàsiques. És a dir, volem garantir un bon Govern municipal, útil i àgil, que resolgui problemes. Ni més, ni menys.

Amb els mitjans dels quals disposa l’ajuntament?
Cregui que es pot fer molt més si fem les coses bé i tenim les idees clares. Per exemple, necessitem una brigada completa per poder garantir aquests serveis bàsics als quals feia referència abans. En qüestions tan elementals com la neteja, el manteniment de l’espai públic o les petites reparacions del nostre dia a dia. Està molt bé tenir places i zones esportives noves, però estaria molt millor poder disposar d’una brigada operativa que tingués cura d’elles i evités la seva degradació.

En diversos municipis del seu entorn hi ha una especial incidència en destacar problemes d’inseguretat. Com estan en relació amb aquesta qüestió?
Doncs miri, com diria el clàssic, m’agrada que em faci aquesta pregunta. En efecte, la sensació subjectiva d’inseguretat ha anat en augment, tan sols cal parlar amb els veïns i veïnes a peu de carrer. Primer se’ns va prometre un cos de policia local que després va canviar a un grup de cinc vigilants municipals i ara jo no sé ni a on anem. Considero la seguretat com un dels serveis bàsics que s’han de garantir a la ciutadania, per això és necessari treballar coordinament amb la resta d’institucions per assegurar una presència regular dels Mossos i analitzar, contínuament, l’estat de la qüestió d’un tema tan important.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La URV ha format més de 1200 estudiants xinesos en llengua espanyola

Notícia següent

Mil plantes de marihuana col·lapsen els magatzems de la comissaria de Mossos de Cambrils

Notícies relacionades