Entrevista a Eloi Calbet, alcalde del Morell

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Eloi Calbet, alcalde del Morell. CEDIDA

Quina valoració fa d’aquests primers mesos de mandat?

Tot just estem a punt de finalitzar el primer any de mandat i a les portes d’obrir un nou exercici. Penso que potser és aviat per a fer valoracions en ferm sobre qüestions que requereixen més temps per a ser analitzades. Malgrat tot, encarem aquesta legislatura amb una immensa il·lusió per fer realitat aquells projectes que creiem necessaris per al municipi, i per a millorar els serveis que bé prestant l’Ajuntament del Morell a la ciutadania. Amb tot, s’han posat en marxa diversos projectes urbanístics, es treballa per a la millora de la neteja i jardineria, la recollida d’escombraries, i hem abaixat l’impost de l’IBI tot deixant l’Ajuntament amb deute zero i amb un bon romanent de tresoreria. Cal destacar la voluntat del consistori en fer de la participació ciutadana, una eina essencial de la política municipal, a l’hora de decidir al voltant de grans projectes i permetent donar la paraula a la ciutadania mitjançant els pressupostos participatius que recentment hem posat en marxa.

Quins són els projectes indispensables pel 2020?

A escala de projectes urbanístics estem treballant per donar forma al PP10 de gran indústria que haurà d’acollir les noves inversions a casa nostra. Però també pensem en nous equipaments. Volem millorar el paviment i voreres de diversos carrers del poble, així com construir una pista poliesportiva coberta, necessitat bàsica que ha de complementar l’existent pavelló esportiu. També tenim previst de canviar els contenidors tan soterrats com superfície, juntament amb el CC del Tarragonès. A banda de grans projectes, tenim la vista posada en continuar arranjant i millorant parcs i jardins, equipaments municipals, entre altres espais d’ús públic. Durant el 2020 projectarem en diversos punts del poble nous espais d’aparcament dissuasiu gratuïts i donarem llum al futur cos de vigilants municipals.

Què és el que més li agrada del Nadal?

Soc un fan del Nadal. És un moment per gaudir en família, amics i coneguts. És temps de retrobaments, i també per a recordar aquelles persones que ja no hi són. Penso que el Nadal, encara que l’hagin volgut transformar en consumisme com a eix central, és il·lusió i desig. M’agraden els pastorets de Folch i Torres, la Fira de Nadal i la cavalcada de reis.