Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Dani Esparza: “El millor de la política és poder parlar amb la gent i resoldre els seus problemes del dia a dia”

Avatar photo

Junts i PSC van arribar a un acord per governar Perafort i Puigdelfí després del 28M. Dani Esparza, líder dels socialistes, es va quedar amb la primera tinença d’alcaldia i les regidories de Seguretat Ciutadana, Via Pública, Medi Ambient i Parcs i Jardins. Entrevistem Esparza per parlar d’aquest primer any de mandat.

Ara farà un any de l’acord municipal que van subscriure el PSC i la candidatura de Martí Pla, quin balanç fa d’aquest primer any de Govern?
Doncs molt positiu, la veritat. Abans havia fet política des de les files de l’oposició. Ara ho estic fent des del Govern municipal. I malgrat que totes les opcions són legítimes crec que des de l’equip de Govern es pot fer molt més per aconseguir resultats tangibles. Crec que el millor de la política es poder parlar de tu a tu amb la gent, a peu de carrer, i resoldre els seus problemes del dia a dia. Això és el que estic fent ara i l’experiència, repeteixo, és enormement positiva.  

Quines són les àrees concretes que vostè porta?
Soc el primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de Perafort i Puigdelfí i el regidor de via pública, parcs i jardins, seguretat ciutadana i medi ambient. El cert és que es tracta de regidories que exigeixen una dedicació i un treball molt importants però que també impliquen aquest grau de contacte personal amb la ciutadania que, personalment, sempre m’ha motivat. Durant aquest primer any m’he centrat en treballar intensament per atendre totes les necessitats i demandes del poble. El meu caràcter, proper i sociable, m’ha ajudat molt a dur a terme aquesta tasca. En aquest sentit m’he reunit i atès a totes les persones que m’ho han demanat i he intentat donar solucions als problemes que m’han plantejat. Sempre he pensat, i ho reitero ara, que tots aquells que estem en política estem per aportar solucions, no per generar més problemes. Sembla de calaix però quan algú llegeix diàriament la secció política de la premsa o les xarxes socials lamentablement crec que n’hi ha que no veuen així. En fi… és obvi que no és el meu cas. 

Que el va dur a tancar un acord de Govern amb la candidatura de Martí Pla?
Doncs els resultats electorals. Sempre he defensat també que els partits hem d’acceptar la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes. Sense vanitats personals, i sense establir fronts a la contra. I la ciutadania de Perafort i Puigdelfí va elegir una sala de plens on la candidatura de Martí Pla per Perafort i el PSC sumaven majoria absoluta. Aquí hi ha el segon element que considero important: l’estabilitat. Sense estabilitat i sense majories sòlides la política es converteix en ciència ficció o en una declaració de bones intencions. Per això vàrem buscar un acord, des de la generositat i l’altura de mires, que aportés estabilitat i una majoria sòlida amb un únic guanyador: el poble de Perafort i Puigdelfí. Crec, honestament, que el temps ens ha donat la raó. Va ser i és una aporta encertada i segura. La política útil que sempre he defensat.   

I en què consisteix aquesta política útil que vostè diu defensar?
Miri, una vegada vaig llegir unes declaracions del secretari del president Tarradellas que em van quedar gravades. Afirmava Romà Planas que un cop va constituir el seu primer Govern, de coalició de tots els partits polítics democràtics, després de la dictadura es va iniciar una discussió sobre temes simbòlics. Doncs bé, el president Tarradellas va tallar la pica-baralla i va dir: “deixeu-vos de tonteries i poseu-vos a treballar, que per això la gent us ha votat.” Què és la política útil? Doncs això, posar-nos a treballar -cadascú des de la seva legítima posició però buscant punts d’acord i de consens- per defensar el bé comú. I això que servia i serveix per a Catalunya servia i serveix per a Perafort i Puigdelfí. Crec que m’he expressat amb claredat… 

La primera tinença d’alcaldia de Perafort i Puigdelfí és el trampolí per?
…és el trampolí per ser tinent d’alcalde de Perafort i Puigdelfí i per treballar per la gent de Perafort i Puigdelfí. He dit, dic i reitero que per a mi el primer, el segon, i el tercer és representar als meus convilatans de Perafort i Puigdelfí, no tinc més ambició política que aquesta. Ho considero un honor i una gran responsabilitat que m’omple de satisfacció. És cert que hi ha gent que comença en política municipal per després fer al salt cap a no-sé-on per a fer no-sé-què. No és el meu cas. Sempre he dit que la meva màxima ambició és treballar per a Perafort i Puigdelfí des de l’ajuntament de Perafort i Puigdelfí. Punt i final. 

Ampliem el focus, com veu la situació política general?
Preocupant però esperançadora alhora. Preocupant perquè hi ha una deriva certa de l’extrema dreta al nostre país i al conjunt d’Europa que busca el poder a qualsevol preu, sense escrúpols. Tan sols cal recordar les recents declaracions del senyor Milei quan afirmava de forma indigna que “si hagués gent que no arriba a final de mes ja s’haurien mort”. Però com es poden dir aquestes barbaritats?. O bé els atacs per terra, mar i aire que rep el president Pedro Sánchez a qui intenten destruir atacant a la seva dona o a la seva família. Però si bé hi ha motius per a la inquietud també n’hi ha per l’esperança. Sí, perquè malgrat tota la maquinària del fang que llencen, el Vox-PP estava segur de guanyar les eleccions generals i no va ser així. No va ser-ho perquè hi ha una ciutadania democràtica i progressista que va impedir-ho i que va tornar a apostar per un Govern de progrés liderat pel president Pedro Sánchez. I aquesta és la virtut de la democràtica: malgrat que molesti a alguns, és la ciutadania qui treu i posa Governs en funció del seu vot. I tant a Catalunya com al conjunt d’Espanya les urnes han parlat amb una magnífica eloqüència. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Tinglado 1 acull ‘Un diàleg amb mi’ de Gerard Castellví

Notícia següent

La Guàrdia Urbana obre tres denúncies per soroll a les obres del Camp Nou

Notícies relacionades