Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Carlos Brull: “El nostre gran projecte és estar al costat de la gent i volem continuar”

Entrevistem l’alcalde de Falset, Carlos Brull, que va arribar a l’alcaldia l’any 2019, després d’haver sigut primer tinent d’alcalde el mandat anterior. Ens explica com ha anat aquest mandat tan complicat i com ho ha gestionat, a part de batallar contra diversos projectes. L’alcalde de la capital del Priorat ens explica el seu compromís per la transició energètica i els vessants socials que fan conegut el seu poble, com és el sector vitivinícola.

Quin balanç fa d’aquesta legislatura
És un mandat tot i les dificultats sobrevingudes ha estat un plaer meu i de tot l’equip. Estar als serveis dels ciutadans és el que més ens ha motivat en aquests quatre anys. El balanç és positiu, de les 30 accions que vam presentar n’hem realitzat 25. Tot i això hem fet més de 180 accions, algunes sobrevingudes, treballant el dia a dia perquè les necessitats anaven canviant. Ens anima a seguir treballant per aquest projecte positiu per a Falset.

De quin projecte està més orgullós que li hagi donat temps a fer
Bé jo no acostumo a classificar cap, importants n’hi ha. La reforma de la piscina, la pista multiesport, les terrasses de Miquel Barceló, les cambres higièniques del castell, la compra de la Falbar… També hi ha camins, estar al costat de les entitats, potenciar les festes tradicionals populars, transformar la festa major, continuar treballant amb la fira del vi… És una fira del vi molt potent i molt important per la comarca, de les més importants del país. Estar al dia a dia, escoltar a la gent i les seves propostes, reclamacions… són problemes individuals que acaben sent col·lectius i que l’Ajuntament ha d’escoltar, i aquesta proximitat és la que poso més amb valor, més que qualsevol altre obra. Tot l’equip hem estat molt pròxims i fent el dia a dia, al fi i a la cap, és donant-nos aquesta visió més ampla per a governar a Falset.

Projectes que li hagués agradat fer i no ha pogut per manca de temps
N’hi ha que no s’han pogut finalitzar, però no han estat les més essencials. En canvi les més importants són les que sí que hem pogut tirar endavant. Altres han estat l’adquisició de terrenys, el fet de poder tindre la titularitat i desenvolupar qualsevol tipus de planejament. L’habitatge és un tema que ara estem treballant, aquest mandat no hem pogut desenvolupar-lo del tot, sí que ara volem i sabem que hem de fer.

Tema transició energètica com està el poble
Nosaltres hem treballat i continuem amb el compromís de la transició energètica i cada vegada tenir un consum més responsable dels recursos. I això com a Ajuntament és el que hem de vetllar, per tindre aquest pobre verd, sostenible i resilient. Estem treballant per tindre aquest canvi de substitució de llums a LED, i poder arribar a la normativa que ens marca l’àrea d’influència del parc natural del Montsant. Això reduirà també la contaminació lumínica. També hem reduït el consum a les nits, les plaques solars als edificis municipals també és una aposta. L’autoconsum compartit també és una aposta amb la planta fotovoltaica dels edificis municipals, com la Biblioteca o el col·legi Antoni Vilanova. També ens han donat amb els fons europeus subvencions per posar plaques al pavelló, a la llar d’infants, al teatre i a l’arxiu. Amb això ja tindríem tots els establiments públics adequats. Continuem treballant amb un poble més verd, formem part de les Viles Florides, cada vegada estan més verds els carrers… estem en aquesta línia.

A part de les campanyes de sensibilització de l’ús de l’aigua, nosaltres també fem accions on poder gestionar coses. Amb el procés de sequera tenim captacions de pou que vigilem i les adeqüem invertint per poder fer i ampliar el tractament perquè no es vegin afectades. Fem seguiment, tractament, inversions… però si no plou la situació és la que és. Treballem en tot el que és camins saludables, que ens unirà entre Falset i Marçà. Hem fet una gestió forestal important també.

Fan moltes coses de caràcter social per al poble, estiu musical, fira del vi…
El nostre poble en l’àmbit social és molt ric. Tenim la fira del vi, les festes majors, fira de Sant Andreu, congrés de la jota… programació estable al teatre i al museu, biblioteca… Potenciar les entitats esportives també. Sempre acollim tot el que ens pugui venir i ho vivim al màxim. Som un poble socialment molt viu i ric.

Tema habitatge com es troba el poble actualment?
Hi ha una demanda de molts sectors, gent gran, parelles, joves que es volen independitzar… Hi ha una situació real de manca d’habitatge. Hi ha cases buides que s’han de rehabilitar, i l’Ajuntament treballarem per tenir un propi parc públic d’habitatge i també promocionar i liderar les cooperatives d’habitatge amb els mateixos solars municipals que hi hagi. Facilitar també si venen amb alguna promoció per a ajudar que aquesta demanda sigui satisfeta.

Com resumiria el seu programa electoral?
Nosaltres ens centrem molt en cinc eixos, econòmic i social, habitatge, espai Falbar… Volem fer valdre la cultura i el patrimoni de Falset, l’eficiència energètica, consum responsable… moltes coses ens afecten. El dia a dia, problemes que ens comenta la gent, sempre treballem amb aquesta proximitat per donar solucions. L’estabilitat econòmica que és el que intentem tenir bé i treballar per a desenvolupar tots els projectes per a fer un Falset millor.

Tema eleccions, com es troba a nivell personal i de partit de cara les eleccions?
Bé, estem arrencant la recta final i amb l’equip que presentem són gent molt motivada que té moltes ganes d’incorporar-se al projecte de futur de Falset. Amb la candidatura dels independents són gent diversa amb diferents perfils que tots sumen per a poder treballar amb ganes, il·lusió i força i energia perquè Falset i la gent s’ho mereix. També hi ha projecte a nivell social i econòmic, com pot ser la creació d’un nou espai polivalent… Ho afrontem amb moltes ganes i il·lusió i sabem que és el que volem fer i tenim projecte. Ho estem presentant a la gent perquè s’hi sumin.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Castells (Junts) aposta per una “Igualada industrial, comercial i de serveis”

Notícia següent

Blanes organitza la 9a Oncolliga’t en Marxa per lluitar contra el càncer

Notícies relacionades