Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

Antonio López: “No treballem per l’equip de govern, sinó pels ciutadans”

Entrevistem a Antonio López militant del PSC des dels 16 anys. Socialista i treballador a Protecció Civil. Buscant sempre ajudar als altres, dins el voluntariat i en associacions i ONG. L’agrupació socialista del Catllar l’ha escollit per unanimitat com a alcaldable del PSC a les eleccions municipals que se celebraran el pròxim mes de maig. L’exalcalde del municipi va liderar la candidatura socialista a les darreres eleccions municipals, la qual va guanyar les eleccions. Ara bé, un pacte entre totes les forces de l’oposició va provocar una moció de censura i López i el seu equip va perdre l’alcaldia i va passar a ser oposició.

– Per què el PSC?

Tot ha sigut un tema familiar, vaig començar perquè una cosina meva estava dins. Vaig entrar a les joventuts amb 16 anys, primer va ser el PSC i després UGT.

– Per què es va presentar a cap de llista del partit?

Jo sempre he estat en una segona línia, i quan la cosa al capdavant no funcionava em van dir que havia de fer un pas endavant. Llavors em vaig presentar en unes llistes que vam treure 4 regidors, jo era el quart. El cap de llista nostre en aquell moment és ara l’actual alcalde, va marxar del PSC a muntar el seu propi grup. Aquí ja vaig passar jo a cap de llista.

– El PSC és el partit més votat durant dues legislatures, partit de govern sense governar, com s’afronta això per unes pròximes eleccions?

Evidentment busquem governar. Nosaltres en aquesta legislatura, encara que estem a l’oposició, hem facilitat al govern actual, que està amb minoria, solucions per a què el municipi tiri endavant. Tot el que ha sigut ordenances municipals, fetes conjuntes o no, els hem recolzat i hem estat allí. Ara s’ha creat una comissió d’igualtat on les principals regidores són del nostre partit.

– Quines serien les seves tasques com a regidor a l’oposició?

Al qui més es visualitza és al que governa. Però des de l’oposició si vols treballar tens molta feina. El meu tarannà és treballar pel municipi, el meu i el del meu partit. Nosaltres no treballem per l’equip de govern, sinó pels ciutadans. Les principals funcions és escoltar el ciutadà i després traslladar aquestes inquietuds de la gent a l’ajuntament, a vegades s’escolta i a vegades no. Després evidentment fiscalitzar tota la feina que fa el govern.

– Vostè va dir que volia acabar amb el govern dels perdedors, ja que el Catllar ha patit la paràlisi d’una majoria de govern sense lideratges ni projecte, hi ha bona relació amb l’actual alcalde?

Això va ser arran de la moció de censura que em van fer. Nosaltres portem dues legislatures sent el partit més votat però no governem. Com no teníem la majoria absoluta per poder governar, es van ajuntar els partits de la moció de censura. A mi em diuen que no soc capaç d’ajuntar-me amb cap altre partit per governar, però jo sí que vull, són ells els que no. Ha influït molt el tema del procés, se’ns ha vist com un partit “d’apestats”, d’espanyolistes. Arran d’això han volgut que desapareguéssim, però han sigut uns altres partits no el nostre. Ha d’haver-hi com a màxim dos partits forts i no tots els que hi ha. Tothom vol la seva parcel·la, però estem parlant d’un municipi de poc més de 5000 habitants. Hi ha moltes coses paralitzades, projectes que no es posen d’acord, i això és perquè massa persones han de decidir i al final es deixen les coses. S’han fet obres faraòniques que no ens tocaven a nosaltres, la Generalitat té tota la competència en educació i no ens ha pagat el que tocava.

– D’aquestes obres, hi ha alguna que s’hagi de deixar enllestida abans de la pròxima legislatura?

Hem sol·licitat unes quantes coses per a obtenir més suport, la primera cosa va ser demanar un inventari dels camins municipals, perquè amb això pots fer altres projectes a llarga durada per a recuperar camins i donar més feina agrícola. També vam sol·licitar una instal·lació fotovoltaica a l’institut, que això comportaria molt estalviament. Doncs encara no s’ha licitat, tot s’ha allargat. Una altra petició del nostre grup va ser fer un local social, que també està parat. Com el projecte del pavelló, jo vaig proposar un projecte que era assequible i ells van votar en contra. El que van proposar va ser fer un macro pavelló com a Tarragona, innecessari totalment. Volen començar a fer-ho al gener i deixar-lo començat sense enllestir-ho, perquè al maig no estarà, no té cap sentit.

– Quines ofertes de turisme ofereix el Catllar per a atraure la gent?

Tenim cases rurals al poble, que es lloguen durant tot l’any. Després tenim el primer aparcament per a autocaravanes que es va fer a la província, i sempre el tenim amb tràfic. Després està el castell del Catllar, és el de referència de tot el Baix Gaià. Tenim també l’Ermita de San Ramón, tot això ens aporta turisme de natura, rural.

– Quin creu que és el futur del poble, a nivells empadronaments ha pujat o ha baixat després de la pandèmia?

Si, ha augmentat, estàvem en 4200 i ara ja passem dels 5000. La gent busca jardí i espai, aquí el 80% dels habitants viuen a les urbanitzacions, al nucli del poble no arriba als 1000 habitants.

– Com es prepara el partit i vostè de cara les eleccions del maig?

Al Catllar a les úniques eleccions que guanyem és en les municipals, pràcticament dupliquem els vots. Això significa que hi ha un candidat que està a peu de carrer, que escolta als veïns. A mi em demanaven cita i a la setmana ja la tenien, ara poden esperar mesos. Jo soc una persona molt de poble, molt propera, això és un municipi petit, és el que hem de fer. El treball de despatx s’ha de fer, però no sempre.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Teatre municipal La Bòbila de Sant Pere de Ribes aixeca el teló

Notícia següent

El tenor Josep Carreras, a la 20a gala benèfica de l’Auditori de Vila-seca

Notícies relacionades