Una nova edició del Mercadet del programa ‘Lleida Talent Emprenedor’ ha omplert aquest matí la Plaça de la Catedral i el carrer Major de Lleida amb un total de 15 parades on més de 300 alumnes han estat venent els productes que han anat creant al llarg del curs escolar.
Aprendre i emprendre. D’aquesta manera ha definit la regidora de Promoció de la Ciutat a Lleida, Pilar Bosch, aquesta nova edició del Mercadet de Joves Empresaris de Ponent. “Aporta competències en tots els sentits. En el sentit d’estructurar com funciona una empresa, i en el sentit de treballar en equip i aprendre a comunicar-se. Les competències que aporten són molt transversals i això els ajudarà en l’àmbit laboral en un futur”, ha explicat Bosch. En aquest sentit, ha assegurat que “també els hi dona un impuls perquè jugant aprenen que l’emprenedoria també pot ser una cosa divertida”.


Així doncs, l’alumnat, a través d’aquesta experiència pràctica de foment de l’emprenedoria entre els joves, té l’oportunitat de desplegar competències socials en un context real, com la iniciativa, la presa de decisions, la creativitat, el treball en equip, l’atenció al client, l’organització, l’autonomia, etcètera.
El Mercadet de Joves Empresaris de Ponent és un programa coordinat per l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) on també han participat alumnes del “Programa d’Aprenedoria”, coordinat pel Centre de Recursos del Segrià. Durant l’atenció a mitjans també ha estat present la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, i el coordinador dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Carles Vernet.
Des de la Diputació de Lleida, Rufach ha assegurat que aquest projecte els fa “especial emoció” i que aportarà als joves perdre la por al món laboral i obrir-te a la resta, a més de fer-ho amb altres escoles i alumnes.
Per la seva part, Carles Vernet ha explicat que “els alumnes apliquen a petita escala la realitat d’una empresa, de com està estructurada, càrrecs, productes, com promocionar-los, i a més avui ho poden visualitzar al carrer venent els seus productes. Aquí avui som 15 centres de Lleida de Primària i Secundària que han dut a terme al llarg de tot el curs un projecte que avui externalitzen fora del centre i que veu que té una repercussió amb l’entorn i la ciutat i amb la seva feina feta al centre educatiu”.
En aquesta edició del mercadet hi participen uns 300 alumnes, que han aconseguit crear una quinzena de 15 cooperatives diferents. Els centres educatius que hi participen són: Castell dels Templers, Calidoscopi (Maristes), PTT Lleida amb l’IMO, IES Escola del Treball i del projecte Aprenedoria: l’Escola Alba, Escola FEDAC, Escola El Segrià, l’Escola Riu Segre, El Vilot, Til·lers, Josep Mañe i Sant Isidre.



El finançament d’ambdós projectes és a càrrec de la Diputació de Lleida.