Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

El sorprenent descobriment d’Aquí no hay quien viva: “la frase no estava al guió”

Avatar photo
Maria Adánez ha explicat que una de les frases més mítiques de la sèrie no es trobava en el guió

Aquí no hay quien viva és una d’aquelles sèries que han transcendit els seus temps. Encara que l’últim capítol es va emetre el 2006, la seva constant reposició i el seu afinat guió ha permès que es mantingui viva fins ara. Les xarxes van plenes de clips de la popular sèrie d’Antena 3, ja sigui per rememorar alguns dels moments mítics o per utilitzar frases seves sense context. Fins i tot existeixen podcasts que 18 anys després encara debaten sobre els seus capítols.

Entre els seus personatges, tots tenen un lloc en els nostres rècords, però alguns persisteixen més en el temps que altres. Per exemple, la Belén s’ha erigit entre els usuaris d’X com un autèntic mem per il·lustrar la precarietat que viuen els joves (i no tan joves) espanyols. La seva parella a la sèrie, el porter Emilio, és també molt estimat entre els adeptes d’ANHQV per les seves escenes emblemàtiques. Finalment, Isabel, coneguda com la hierbas, és un altre dels personatges més explotats en aquests clips.

Tot i això, qui s’endú la majoria dels focus són les tres àvies del primer pis. La innocent Vicenta, la malhumorada Concha o la irreverència de Marisa són ja història d’aquest país. “Soy Concha, entro”, “Váyase, señor Cuesta” o el “Movida movida” són algunes de les frases més repetides per aquest curiós trio de senyores grans. Però, si una frase destaca per sobre la resta, és el “Que mona va esta chica siempre” de Marisa.

Fora de guió

Sorprenent molts dels seus seguidors, s’ha descobert que aquella frase no va existir mai en el guió. “Aquesta frase és seva, de la seva mateixa collita. La Marivi deia a vegades el que li donava la gana. Ens va agradar tant a tots que es va quedar”, explica Maria Adánez a la SER. Adánez encarnava el personatge de Lucía, alies la pija, que rebia sempre aquesta frase de Marisa. Com relata, els guionistes no van escriure aquesta frase en el paper, però després de l’èxit que va tenir, va passar a ser un afegitó recurrent del personatge que feia Marivi Bilbao.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Harpia Balaguer medieval comença amb la Jornada d’Estudis Rei Pere el Cerimoniós

Notícia següent

Tarragona engega el projecte Calidoscopi Educatiu

Notícies relacionades