La Festa Major de Vimbodí i Poblet es durà a terme del 5 al 8 d’agost de 2021

Els primers actes de les festes locals s’han dut a terme aquest diumenge

temps lectura-Temps de lectura: 7 minuts

Vimbodí i Poblet torna a celebrar enguany la Festa Major, amb actes que es concentraran durant els dies 5, 6, 7 i 8 d’agost i que s’han programat per tal de complir amb totes les mesures de seguretat que dicta l’actual situació d’alerta sanitària. 

D’aquesta manera, el programa s’ha plantejat amb l’objectiu de garantir els actes més tradicionals i, alhora, preservar la seguretat de la ciutadania i inclou trobades pensades per a tots els públics, amb actes tradicionals, culturals i també totes aquelles cites que marquen els trets diferencials del municipi. 

El Pregó 

Enguany, la pregonera de la Festa Major de Vimbodí i Poblet és la vimbodinenca, empresària i emprenedora Maria de la Peña i Peña. Amb més de trenta premis nacionals i internacionals avalen la seva tasca, ella és la fundadora de ‘On The Rocks’, una empresa de licors naturals i artesanals enfocats al segment premium, que parteix de matèries primeres cultivades a les mateixes instal·lacions. L’acte de lectura del Pregó es durà a terme el dijous 5 d’agost, a dos quarts de 8 de la tarda. 

Exposicions i actes 

Enguany, el patrimoni històric ancestral del poble també serà protagonista de les festes. Per una banda, els vimbodinencs i vimbodinenques podran gaudir de la  inauguració de la col·lecció de peces extretes a l’excavació del jaciment del Molí del Salt. D’altra banda, es durà a terme el taller ‘Humans i pedres’ (dijous 5 d’agost a dos quarts de sis de la tarda), que servirà per acostar als visitants a les principals fites de la tecnologia humana o la fabricació d’eines de pedra. 

A banda, a la sala polivalent del Centre Cívic també s’hi exposaran un recull de les peces extretes a l’excavació del jaciment del Molí del Salt. D’ençà que es va efectuar la primera excavació al Molí del Salt i, fins avui dia, en aquest jaciment s’han recuperat més de 50.000 restes arqueològiques, que ens parlen de com vivien els habitants de la Conca de Barberà durant el període del magdalenià superior, que data entre 15.000 i 13.000 anys enrere. Manuel Varquero, director de l’exposició, serà l’encarregat de realitzar petita introducció de la mostra.

Els vimbodinencs i vimbodinenques també podran gaudir de la mostra de fotografies dels Gegants de la Nostra vila, el Grèvol i la Nerola, una mostra que fa recorre els anys passats i ens descobreix la restauració que ha elaborat el Taller Avall de Reus. L’exposició es podrà visitar a la casa taller. 

La tradició, sempre present

Els actes més tradicionals sempre es fan el seu espai en la Festa Major del municipi. D’aquesta manera, els ciutadans i ciutadanes podran gaudir de les cites que marquen el nostre caràcter, entre els que destaquen l’Ofici Solemne de Festa Major (divendres 6 d’agost a les 12 del migdia), del concert de sardanes a la Plaça Major (diumenge 9 d’agost a les 12 del migdia), de la Missa Dominical als Torrents (diumenge 8 d’agost a dos quarts de set de la tarda) i les havaneres a les Fonts del Gorg (diumenge 8 d’agost a dos quarts d’onze de la nit). 

Concerts i espectacles 

Per tal de lligar la festa i la seguretat, tots els actes s’han adaptat als horaris i mesures que dicta l’actual situació d’alerta sanitària. Això no obstant, s’han plantejat diverses cites que ompliran l’espai cultural i de trobada. 

En aquest sentit, en el programa destaquen cites com el concert amb la cantant Ester Caralt (dijous 5 d’agost a dos quarts d’onze de la nit), el teatre amb Jordi Ríos i Mónica Pérez i l’obra ‘1001 GAGS’ (divendres 6 d’agost a les set de la tarda), el concert de Cultrum (divendres 6 d’agost a dos quarts d’onze de la nit), el concert de Festa Major amb l’Orquestra Metropol (dissabte 7 d’agost a les set de la tarda i a dos quarts d’onze de la nit), les havaneres amb el grup Barcarola (diumenge 8 d’agost a dos quarts d’onze de la nit) i el castell de focs d’artifici (diumenge 8 d’agost a tres quarts de dotze de la nit). 

Actes familiars i cinema per a tots 

Els més petits i la família sempre tenen un lloc important reservat al programa d’actes. Per aquest motiu, el programa inclou l’espectacle de màgia de la Maga Melanie (dissabte 7 d’agost a les 12 del migdia), les sessió de cinema familiar (dissabte 7 i diumenge 8 d’agost a dos quarts de sis de la tarda ). 

A més a més, el Teatre-cinema Foment també acollirà projeccions de cinema especials el diumenge, 8 d’agost, a dos quarts de vuit del vespre. 

Primers actes 

Tot i que el gruix dels actes de Festa Major es concentra a partir d’aquesta setmana que encetem, aquest diumenge ja es van viure els actes preliminars de les festes. 

A les 12 del migdia es va dur a terme la presentació de l’últim llibre de la vimbodinenca Teresa Duch, ‘La llum de l’impostor’ i a dos quarts de vuit del vespre es va inaugurar l’escultura ‘El bosc dels estilistes’, de Mateo Vilagrassa. Aquests actes, junt amb la sessió de cinema al Teatre Cinema-Foment van iniciar un programa de festes trenat amb moltes ganes.  

“Hem confeccionat l’edició d’enguany de la Festa Major amb la màxima il·lusió possible, ja que creiem que hem d’agrair l’esforç col·lectiu de tots durant aquests mesos”, manifesta l’alcalde del municipi, Joan Canela, que afegeix que “és important que totes i tots celebrem el programa d’actes  amb la màxima prudència”. Des de l’Ajuntament es confirma la voluntat municipal de “vetllar perquè les trobades siguin tan segures com sigui possible”. 

Us adjuntem algunes imatges de les trobades que es van dur a terme ahir diumenge i el programa d’actes complet. 

 PROGRAMA FESTA MAJOR 2021 

 Dijous 5 d’agost

Des de la Muntanyeta – 12 del migdia: Salves d’inici de la Festa Major 2021, a càrrec de la Pirotècnia Catalana.

A les 12 del migdia: Repic de campanes que ens anuncien l’inici de la Festa Major de Vimbodí i Poblet.

Fonts del Gorg – Dos quarts de 6 de la tarda: Taller ‘Humans i pedres’, demostració pràctica que servirà per acostar-nos les principals fites de la tecnologia humana. Durant la sessió veurem com es fabriquen les principals eines de pedra de la prehistòria i tots els assistents podrem aprendre diverses qüestions sobre l’evolució humana, la fauna i el medi ambient, amb una menció especial a l’excavació del Molí del Salt. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indi- cant les vostres dades.

Plaça Major – Dos quarts de 8 de la tarda: Pregó de Festa Major a càrrec de la vimbodinenca, empresària i emprenedora Maria de la Peña i Peña. Amb més de trenta premis nacionals i internacionals avalen la seva tasca, ella és la fundadora de ‘On The Rocks’, una empresa de licors naturals i artesanals enfocats al segment premium, que parteix de matèries primeres cultivades a les mateixes instal·lacions.

Seguidament:

A la sala polivalent del Centre Cívic: Inauguració de la col·lecció de peces extretes a l’excavació del jaciment del Molí del Salt. D’ençà que es va efectuar la primera excavació al Molí del Salt i, fins avui dia, en aquest jaciment s’han recuperat més de 50.000 restes arqueològiques, que ens parlen de com vivien els habitants de la Conca de Barberà durant el període del magdalenià superior, que data entre 15.000 i 13.000 anys enrere. Manuel Varquero, director de l’exposició, serà l’encarregat de realitzar petita introducció de la mostra.

A la Casa Taller: Inauguració de l’exposició de fotografies dels Gegants de la Nostra vila, el Grèvol i la Nerola, una mostra que fa recorre els anys passats i ens descobreix la restauració que ha elaborat el Taller Avall de Reus.

Plaça Major – Dos quarts d’11 de la nit: Concert amb la cantant Esther Caralt, que ens oferirà versions de grans èxits clàssics en formació de duet amb veu i guitarra. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencial- ment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indicant les vostres dades.

 Divendres 6 d’agost

Església de la transfiguració del Senyor – A les 12 del migdia:  Ofici solemne de Festa Major en honor al patró de la nostra vila. La Homilia anirà a càrrec de Mn. Joan Antoni Cedó, Prior de Reus.

Pavelló Municipal – A les 7 de la tarda: Teatre amb Jordi Ríos i Mónica Pérez: ‘1001 GAGS’. Seixanta minuts de jocs de paraules, acudits i gags entrellaçats, un espectacle pensat per no pensar, simplement per riure i passar una bona estona. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indicant les vostres dades.

Pàrquing del Pavelló Municipal – A dos quarts d’11 de la nit: Concert a càrrec del grup musical Cultrum. La banda tarragonina, que compta amb una trajectòria plena d’experiència i un segell propi indiscutible, ens faran vibrar amb els seus temes i el repàs a la seva discografia. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indicant les vostres dades.

Dissabte 7 d’agost

Teatre-Cinema Foment – A les 12 del migdia: Espectacle de Màgia amb la Maga Melanie. Gaudireu de la màgia femenina més trencadora, amb un espectacle que gaudeix de la producció del Mag Lari i que uneix màgia i humor. No us ho podeu perdre! Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indi- cant les vostres dades.

Teatre-Cinema Foment – A dos quarts de 6 de la tarda: Cinema Familiar amb la pel·lícula ‘Mi amigo Pony’, una increïble història d’amistat. Entrada gratuïta. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indicant les vostres dades.

Pàrquing del pavelló municipal – A les 7 de la tarda: Concert de Festa Major amb l’Orquestra Metropol. L’orquestra Metropol neix l’any 1998 i, actualment, és reconeguda com una de les millors orquestres de Catalunya. Aquesta formació musical ens farà gaudir d’un repertori atrevit i una  posada en escena moderna, jove i de molta qualitat. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@ vimbodíipoblet.cat indicant les vostres dades.

Pàrquing del pavelló municipal – A dos quarts d’11 de la nit: Concert de Festa Major amb l’Orquestra Metropol

Diumenge 8 d’agost

Plaça Major – A les 12 del migdia: Concert de sardanes amb la Cobla Ressò del Penedès, una formació històrica que ja fa més de setanta anys que promou la sardana a Catalunya i en l’àmbit internacional. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indi- cant les vostres dades.

Teatre-cinema Foment – A dos quarts de 6 de la tarda: Cinema Familiar amb la pel·lícula ‘Mi amigo Pony’, una increïble història d’amistat. Entrada gratuïta. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indicant les vostres dades.

Ermita dels torrents- A dos quarts de 7 de la tarda: Missa dominical. Acte amb aforament limitat.

Teatre-cinema Foment – A dos quarts de 8 de la tarda: Cinema amb la pel·lícula ‘Hijos del sol’, l’instint ferotge de supervivència dels desesperats deixa un racó  per a la tendresa. Acte amb aforament limitat. Preu habitual.

A les Fonts del Gorg – A dos quarts d’11 de la nit: Havaneres amb el grup Bar- carola. Aquesta formació musical ens farà gaudir del seu repertori musical basat en les havaneres tradicionals, a les quals s’hi uniran ritmes populars, com valsets mariners i sardanes, en un repertori que conforma un espectacle distret i variat. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indi- cant les vostres dades.

Des de la Muntanyeta – A tres quarts de 12 de la nit: Castell de focs d’artifici. A càrrec de Pirotècnia Catalana.