Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Aparten del Monestir de Poblet al monjo acusat de tocaments sexuals

L’Abadia del Monestir de Poblet ha decidit apartar de “qualsevol activitat pastoral i d’abandonar la clausura” al monjo detingut per presumptament haver realitzat tocaments sexuals a una menor el passat 15 d’agost.

Segons ha explicat el Pare Abad Octavi Vilà en un vídeo recollit per Europa Press, els Mossos d’Esquadra els van notificar els fets i la detenció del monjo, i d’acord amb el consell del Monestir, han pres diverses mesures com “la prohibició cautelar del monjo d’exercir d’ara endavant els seus drets capitulars”.

Ha expressat que també han realitzat una “obertura immediata de la investigació prèvia canònica”, per informar dels fets a la congregació tan aviat com sigui possible.

El Pare Abad ha mostrat la seva “plena col·laboració” amb les autoritats policials i judicials per aclarir els fets i depurar les responsabilitats que se’n puguin derivar respectant sempre el dret a la presumpció d’innocència de l’acusat, en les seves paraules.

Ha volgut mostrar solidaritat i suport a les persones afectades amb aquests fets: “Ens dol profundament aquesta situació i manifestem el compromís i la voluntat de lluitar contra tot tipus d’abusos a l’Església”.

“Aquest monestir ha de ser sempre un lloc absolutament segur per a la infància i la joventut”, ha afegit en el vídeo.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detenen un home per posar obstacles a la C-25 i provocar un foc

Notícia següent

Segueix la recerca del pare del nen trobat mort en un hotel de Barcelona

Notícies relacionades