Vox celebra que el PP estigui en contra dels indults

Monasterio troba una "falta de respecte" que Europa es mostri a favor dels indults

La portaveu de Vox a l’Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha aplaudit aquest dimarts que el PP “faci un discurs en contra dels indults” del Govern espanyol als líders independentistes però ha avisat que no els pot recórrer perquè “no estan personats com a acusació”.

Així ho ha valorat Monasterio en una entrevista a TVE que ha recollit Europa Press, després que el president del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dimarts que el seu partit presentarà un recurs contra els indults, basant-se en l’informe de la Guàrdia Civil que els situava suposadament com un objectiu dels CDR catalans.

“Me n’alegro, que el PP provi de fer un discurs en contra dels indults. Benvingut sigui; però no els pot recórrer perquè no està personat com a acusació i no ho va estar mai i el PP, fins i tot, va criticar les càrregues policials a Catalunya”, ha sostingut.

Així, considera que Vox és “l’únic que es pot personar contra els indults” perquè, ha assegurat, van ser “els únics” que van presentar la querella i van portar els separatistes “al banc dels acusats”.

Per Monasterio, els indults “són un atac gravíssim a les llibertats” i es pregunta què farà el PP sobre la intenció del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de “convertir Espanya en un estat federal amb 17 estats diferents”.

Sobre el fet que l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa hagi convidat el Govern espanyol a reformar els delictes de sedició i de rebel·lió, i que plantegi l’indult als presos del procés i fins i tot anar més enllà i retirar la sol·licitud d’extradició contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Monasterio ho veu com un “atac a la “sobirania” del sistema judicial espanyol.

“És una falta de respecte a la nostra independència judicial i sobirania. Europa ha de tornar a les seves arrels i defensar la llibertat i la sobirania de les nacions que formem part d’Europa. La nostra justícia ha de ser respectada”, ha resolt la portaveu de Vox.