Volen crear una vacuna única que protegeixi de la grip estacional i la covid-19

La vacunació contra el coronavirus avança a bon ritme a Europa i els Estats Units, i ara s’està estudiant com mantenir la protecció que ofereix aquesta en un futur. Per aquest motiu diversos laboratoris europeus i estatunidencs treballen per combinar una vacuna contra la grip estacional i contra la covid-19, a la vegada.

Tot i que aquest projecte es troba en fase preliminar i confidencial, l’objectiu d’aquesta investigació és crear una vacuna que amb una sola dosi protegeixi de totes les variants de la grip i de la covid-19, per tal que la població només necessiti una punxada anual per protegir-se.

Els coneixedors del projecte asseguren que es tracta d’un medicament que podrà veure la llum en un o dos anys. Ara, a les portes d’una nova campanya de vacunació contra la grip estacional, s’espera que aquest nou vaccí sigui una revolució en l’àmbit de les vacunes.

De moment el Ministeri de Sanitat ha autoritzat que les persones immunodeprimides rebin una dosi addicional de la vacuna contra la covid-19, tal i com explica el Diari Més.