Visita al seu pare espanyol i troba el seu cadàver en una habitació

Feia gairebé 6 anys que no el veia

La policia d’Indonèsia ha fet un descobriment esgarrifós a Bali després que un home visités el seu pare adoptiu a casa seva. Feia 6 anys que no visitava el seu pare, un espanyol que vivia a l’illa d’Indonèsia, i quan va arribar va trobar el seu cadàver. De fet, només quedava l’esquelet de l’ancià, que era de Barcelona i tenia entre 77 i 78 anys, que alguns veïns van pensar que havia tornat a Espanya.

Tot i que l’ambaixada espanyola a Indonèsia va dir que no s’havia notificat formalment, la policia del país asiàtic va informar dilluns que havia trobat el cos d’un home espanyol que vivia a Bali, a qui ningú no veia des de feia sis anys. En concret, s’ha fet pública la troballa de l’esquelet, que se sospita que portava anys dins de l’habitatge en el qual solia residir l’home.

El descobriment del cos va tenir lloc diumenge, quan va ser trobat pel fill adoptiu del mort en una habitació de la casa que estava tancada amb clau, al sud de Bali. La policia l’ha identificat de moment en un informe del succés com un resident espanyol a l’illa amb les inicials M.LL.E. i nascut a Barcelona el 1945, encara que feia dècades que vivia fora del país europeu. Ja a l’illa va adoptar un nen indonesi, Anang Firdaus.

Ha estat Firdaus qui va protagonitzar la macabra troballa quan va anar a fer-li una visita aquest cap de setmana. En declaracions a Efe, ha detallat que va visitar per última vegada al seu pare adoptiu el 2016, encara que va parlar amb ell el 2018. Tanmateix, des d’aleshores i fins diumenge passat, no havia pogut tornar a visitar-lo al sud de la paradisíaca illa perquè, explicava, estava massa ocupat amb la seva feina com a taxista i amb la seva família.

Encara que Anang no va entrar en detalls sobre el perquè de no visitar el seu pare durant anys, l’informe policial informa que va anar a veure-ho perquè havia tingut un somni en el qual el mort li demanava que fos a veure’l a casa seva, on va trobar el seu esquelet a l’habitació tancada. Tal com detallava l’home a la policia, va necessitar l’ajuda d’un veí per entrar a l’habitatge per una finestra i després va forçar la porta d’una habitació tancada, on va trobar el cadàver esquelètic sobre el llit.

Un altre veí va revelar als agents que feia gairebé sis anys que no veia l’home espanyol, que vivia a Bali des de 1998, fa més de vint anys, i que havien assumit que havia tornat a Espanya a viure. Encara que l’autòpsia no està conclosa i Anang encara no l’ha pogut recollir, ha detallat que pretén demanar permís a l’ambaixada espanyola per poder incinerar el cos, tot i que la institució espanyola a Jakarta, per la seva part, assegura que no s’ha notificat oficialment que la víctima fos espanyola.