VÍDEOS: La neu arriba a la Catalunya Central i al Penedès

La neu ja deixa problemes en algunes carreteres, com ara la C-25, la C-16 i l'A-2

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Les previsions s’han complert i la neu ha enfarinat diversos punts de Catalunya poc acostumats a aquests episodis. Els primers flocs han fet acte de presència a primera hora d’aquest dimarts a la zona de Barcelona i els Vallesos, però la nevada s’ha intensificat cap al migdia.

 

A Barcelona i l’àrea metropolitana s’ha vist nevar a zones com Collserola o el Tibidabo, mentre que als Vallesos han quedat emblanquinats els parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

 

A les comarques gironines, l’ACN ha comprovat com la neu era persistent a Sant Hilari Sacalm (Selva) i a la Catalunya Central ha fet acte de presència a Igualada, Manresa, Vic, Tona, Hostalets de Balenyà i la muntanya de Montserrat.

 

A Osona, a Sant Julià de Vilatorta, s’ha prohibit el pas de vehicles pesants a la C-25 en direcció a Girona per neu i gel a la calçada. I a la mateixa carretera, a la Selva, també s’ha prohibit el pas de vehicles pesants.

 

També hi ha problemes a l’A-2 entre Jorba i Esparraguera, al Baix Llobregat, i es demana precaució a l’hora de conduir. A la C-16 també es demana conduir amb precaució entre Sant Fruitós de Bages i Gironella.

 

La neu ha arribat ja també a zones del centre Catalunya, com el Penedès i l’interior de Tarragona, amb nevades a la Llacuna o Montblanc.