VÍDEOS: Impedeixen als camioners continuar fent el seu treball

S'han dedicat a tirar pedres a tots els camions que continuen treballant i han punxat les seves rodes

Els professionals del sector del transport estan cridats a parar indefinidament la seva activitat des de dilluns a partir de la mitjanit. L’objectiu de l’entitat que ha organitzat la mobilització, la Plataforma per a la Defensa del Sector del Transport de Mercaderies, és reivindicar la “gravíssima” situació que viu el sector davant l’alça desbocada dels preus del petroli i les condicions laborals “inadmissibles” dels seus treballadors. Tot i això, la vaga no compta amb el suport de les grans patronals del sector, que si bé coincideixen en la lectura, argumenten que no és el moment de complicar encara més la situació de la indústria, que arrossega encara els efectes de la pandèmia i que està en plena tempesta per culpa de la guerra d’Ucraïna.

Tot i això, segons l’agència Efe, la plataforma convocant ha enviat una llarga llista de reivindicacions als ministeris de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Treball i Economia Social. Entre elles, la prohibició de la contractació dels serveis de transport de mercaderia per carretera per sota dels costos dexplotació. L’administració -lamenta aquesta associació- “segueix negociant amb els carregadors (que són els integrants del Comitè Nacional de Transport, la CNTC) en comptes d’atendre les trucades de SOS dels autèntics protagonistes del sector”, que són, diu, els camioners del carrer.

I per reivindicar aquests fets, els transportistes paren tots els camioners que veuen, davant la presència de Mossos, i no els deixen continuar fent el seu treball a Barcelona, a la Zona Franca:

A més, també s’han dedicat a tirar pedres a tots els camions que segueixen treballant, com a Castelló, o han punxat les seves rodes, com a Avilés: