VÍDEO: Un grup violent assalta i roba amb armes de foc a establiments

Exhibien pistoles per poder perpetrar els robatoris

La càmera de seguretat d’un dels establiments mostra la violència que feien servir durant els atracaments.

Agents de la Guàrdia Civil pertanyents als Equips de Policia Judicial de l’Escorial i Las Rozas, així com de l’Àrea d’investigació del Lloc de Galapagar, han aconseguit identificar i aturar els presumptes autors de cinc robatoris amb violència perpetrats mitjançant l’exhibició d’armes de foc, en locals oberts al públic de Colmenarejo, El Escorial, Collado Villalba, Galapagar i Las Rozas.

El primer fet va tenir lloc el 21 d’octubre passat a la localitat de Colmenarejo en un basar de la població, quan les víctimes van ser amenaçades per dos autors, mentre un tercer esperava en un vehicle, aconseguint aconseguir 1.200 euros de la caixa.

Una setmana després, van assaltar un local d’apostes a l’Escorial, on segons el relat de les víctimes, el robatori va ser perpetrat per tres persones, i mentre un es queda a la porta fent tasques de vigilància els altres dos amb sengles armes de foc, aconsegueixen aconseguir una recaptació de 5.500 euros.

El 12 de novembre van aconseguir accedir a un locutori de Las Rozas, aquesta vegada els autors van utilitzar una violència «desproporcionada» amb les víctimes per aconseguir el seu objectiu. L’1 de desembre tornen a accedir a un locutori de la localitat de Galapagar i armats amb les dues pistoles aconsegueixen apoderar-se de 2.000 euros.

L’últim fet que se’ls atribueix va ser el 12 de gener passat, on van aconseguir emportar-se 7.000 euros de l’interior d’un local d’apostes de Collado Villalba.

Les investigacions van confluir en aquest punt en comprovar que els fets delictius havien estat comesos pel mateix grup delictiu i que els investigats eren els mateixos.

Tant les víctimes com les càmeres de seguretat dels establiments revelaven que els assaltants exhibien pistoles per poder perpetrar els robatoris, aquest fet es va confirmar a més als registres domiciliaris realitzats que van permetre intervenir dues pistoles simulades.

Els detinguts són quatre barons de nacionalitats colombiana i peruana, com a autors dels cinc robatoris amb violència i intimidació, amb edats compreses entre els 19 i els 23 anys, i una cinquena persona de nacionalitat espanyola com a autora d’un delicte de receptació.

Aquestes persones sempre utilitzaven el mateix modus operandi, dos entraven a cometre el robatori i un tercer continuava a l’interior del vehicle o als voltants vigilant per fugir del lloc ràpidament.

Els detinguts van ser posats a la disposició de l’Autoritat Judicial competent. En la investigació, ha estat determinant la col·laboració de la Policia Local de Las Rozas.