VÍDEO: Passeja els seus peixos amb un cotxet

Un home es passeja empenyent el seu últim invent: un aquari sobre rodes. “Abans, la gent passejava als seus gossos i els seus gats. Avui, es passegen amb els seus lloros, les seves serps i també amb les seves sargantanes. He vist fins i tot a gent amb les seves aranyes de companyia”, explica Jerry Huang, l’inventor.

Així que per què no els peixos? El taiwanès es va posar l’objectiu de fer que els seus preuats animals puguin “explorar un altre entorn per sobre de l’aigua”.

L’home, un aficionat de la fotografia amb drons que viu del seu canal de YouTube, va passar diverses setmanes treballant en el disseny d’un cotxet per a peixos. En uns dies, va ajuntar diverses peces soltes que tenia en el seu taller i va muntar l’artefacte.

L’aquari, cilíndric, està connectat a un sistema de filtració i d’oxigenació que porta una bateria, i tot això va enganxat a un carret dissenyat especialment per a això. El cost? De 280 a 375 euros (de 300 a 400 dòlars).

“Vaig fer moltes cerques abans de començar a fer aquest aquari. No va ser un impuls. Un ha d’entendre al peix. Hi ha una raó per la qual vaig triar al peix vermell”, explica.

I és que no és tan fàcil sentir-se bé quan un és un peix i es va passejant pel món dels humans, malgrat estar en l’aigua, dins d’un aquari. El peix vermell, robust i acostumat a les mirades curioses de la gent, és l’espècie més apropiada per a aquesta mena d’experiència.

“Tots tenim ganes d’explorar mons exòtics inhabitables. Per això enviem naus espacials a l’univers”, diu. I afegeix: “Si jo fos un peix vermell, segurament m’emocionaria molt que algú inventés un mitjà perquè pogués explorar altres mons”.