Espectacular vídeo: una bola de foc creua el cel de Catalunya

La comunitat científica ha demanat la col·laboració ciutadana per localitzar les restes del meteorit i estudiar amb més detall el fenomen

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Ha estat a les 2:42 hores de la matinada d’aquest dilluns quan gent d’arreu de Catalunya quedava bocabadada mirant el cel. És un fenomen poc habitual però espectacular: un meteorit ha travessat l’atmosfera de la Terra deixant enrere una estela de foc.

Segon els experts, ha estat un meteorit de tipus “superbòlid. “L’esclat sònic per la ruptura del meteorit s’ha pogut esclat en diverses comarques i estem a l’espera dels registres sísmics”. Afortunadament, gairebé tota la matèria s’ha desintegrat i no s’ha produït cap anomalia sísmica.

D’aquestes maneres, usuaris de diverses comarques han pogut enregistrar les imatges de com s’il·luminava el cel, un espectacle natural que no tothom té el privilegi de veure. Ara, la comunitat científica ha demanat la col·laboració ciutadana per localitzar les restes del meteorit i estudiar amb més detall el fenomen.

El doctor i professor Josep Maria Triga, de l’Institut de Ciències de l’Espai (CSIC), assegura que la bola de foc pot haver deixat restes arreu de Catalunya, i demana la col·laboració de la ciutadania per trobar aquestes restes.