Vergés exigeix “una solució” pels pares que s’han de quedar a casa amb fills en quarantena

Diu que el govern espanyol "està posant aigua al vi" però que aquesta és "la seva responsabilitat i competència"

Pla curt de la consellera de Salut, Alba Vergés. ACN.
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reclamat al govern espanyol que busqui una manera per compensar les famílies que s’han de quedar a casa per atendre fills que han de passar la quarantena. “L’estat ha de trobar una solució perquè els pares no es juguin la feina i la vida quan tinguin els infants en quarantena”, ha exigit. “Jo no vull tenir un pla B quan la seva responsabilitat és aquesta, és la seva competència i ho han de fer”, ha reclamat aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio. Ha lamentat que l’executiu espanyol “està posant aigua al vi” amb les declaracions sobre aquesta qüestió. Pel que fa a les mesures acordades amb el govern espanyol diu que li semblen bé perquè són les que a Catalunya ja es van aprovar al juliol.
La consellera ha defensat que “per tallar les cadenes de transmissió s’ha d’aconseguir que el màxim de gent compleixi els aïllaments i les quarantenes” i per aquest motiu ha demanat accions en aquest sentit al govern espanyol.

Ha criticat que no s’hagi trobat la manera de donar seguretat jurídica a les persones que han de fer la quarantena a casa, a les empreses i que l’ingrés mínim vital no s’estigui cobrant com estava previst. “Tenim moltes realitats que necessiten aquests suports per tallar les cadenes, trobem les solucions“, ha insistit.

Pel que fa a la situació actual de la pandèmia a Catalunya Vergés ha lamentat que els indicadors de risc de rebrot “estan pràcticament en vermell arreu del país” i ha insistit en les mesures de prevenció perquè els rebrots no guanyin importància.

Ha insistit, sobretot tenint en compte l’inici del curs escolar i d’algunes activitats laborals, en evitar totes les activitats que no siguin “absolutament inevitables” amb l’objectiu de “poder anar més tranquils els propers mesos”.

Pel que fa als maltractaments a una dona en una residència de Terrassa per part de dues persones que van difondre el vídeo, ha lamentat uns “comportaments absolutament intolerables”. “Una societat que no cuida i respecta la gent gran no és una bona societat”, ha afegit.