Vergés acusa la Comunitat de Madrid de no tenir voluntat d’actuar

Lamenta que el nou document del Govern pugui generar confusió entre la ciutadania

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha acusat la Comunitat de Madrid de no tenir voluntat d’actuar i ha criticat la proposta presentada pel Ministeri de Sanitat per restringir la mobilitat en els municipis de més de 100.000 habitants amb més de 500 casos de Covid-19: “És paper mullat”.

“No ens sentim interpel·lats pel document perquè actuem molt abans de les xifres que aquest document expressa”, ha insistit la consellera aquest dimecres a la tarda en roda de premsa presencial i telemàtica des del Parlament després de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

“El document no ha causat unanimitat ni consens però sí que ha obtingut el suport necessari”, ha explicat Vergés després de l’aprovació del document que es traslladarà a la Ponència d’Alertes de Salut Pública per treballar-ho tècnicament.

Madrid, juntament amb Catalunya, Galícia, Andalusia i Ceuta, ha rebutjat la proposta pel que Vergés ha catalogat la reunió de “circ” perquè, al seu judici, la principal intenció del document era poder actuar quan la situació epidemiològica és complexa com a Madrid.

La consellera ha lamentat que aquest document pugui generar confusió entre la població i xoc amb les mesures que ha impulsat Catalunya: “Ens sembla que les mesures poden entrar en col·lisió amb les nostres, que són les mateixes, però amb uns llindars molt diferents”.

De fet, ha defensat que s’hauria d’haver actuat molt abans: “Venim de nou dies d’un escenari ple de banderes amb el President Sánchez i la Presidenta Ayuso dient que es posaven a treballar i ens trobem amb una reunió que neix caducada. Estem perdent uns dies preciosos, s’hauria d’haver actuat molt abans”.

Ha instat la ciutadania a evitar desplaçaments a Madrid i apostar per les vies telemàtiques sempre que sigui possible i ha apel·lat a “la responsabilitat perquè s’arribi als acords necessaris” que permetin reduir la mobilitat de la capital.