Vacunen per error amb AstraZeneca a 94 persones

Un total de 94 persones, tots ells considerats treballadors essencials, han estat vacunats “per error” amb AstraZeneca a Càceres, malgrat ser menors de 60 anys, en lloc de fer-ho amb Moderna, com estava previst.

Es tracta de policies, bombers i guàrdies civils que ahir van rebre al Palau de Congressos de Càceres aquesta vacuna malgrat que el protocol prohibeix la seva administració a menors de 60, de manera que el Servei Extremeño de Salut (SES) ja ha informat al Ministeri de Sanitat, i als propis afectats, segons ha confirmat el gerent de l’Àrea de Salut de Càceres, David Zambrano, que ha obert una investigació.

Zambrano ha evitat parlar d’error humà “perquè s’ha obert una investigació i no està clar què ha pogut fallar”, encara que ha reconegut que, quan s’ha contactat amb els afectats, “pot ser que se’ls hagi traslladat que es tracti d’un error humà”.

Zambrano, ha demanat “disculpes per aquest incident aïllat” i ha assenyalat que el SES realitzarà un seguiment als afectats “durant, almenys, una setmana” i els informarà sobre si han de posar-se una segona dosi amb la mateixa vacuna.

Segons el gerent, van ser els mateixos professionals els que es van adonar d’aquest incident al fer una revisió als vials, el que va evitar que hi hagués més afectats entre els usuaris esmentats, ja que ahir a Càceres es van vacunar 1.500 persones, segons les dades del SES.

Zambrano ha realitzat una crida a la calma perquè “molts dels afectats tindran companys de professió i edats similars que s’han vacunat amb AstraZeneca” abans que el protocol es modifiqués, usuaris que “fa més d’un mes es van posar la primera dosi i no van tenir reacció de cap tipus”.