Una vacuna contra la tuberculosi es farà servir per al coronavirus

La lluita contra el coronavirus avança amb rapidesa. Són nombroses les empreses i laboratoris que investiguen per trobar una vacuna o fàrmacs que millorin l’estat dels malalts més greus. Ara, la biotecnològica Archivel Farma, fundada el 2005, provarà una vacuna contra la tuberculosi contra el Covid-19.

Archivel Farma va crear la companyia Immuni Therapeutics per desenvolupar una vacuna, que si bé inicialment està dissenyada per a la tuberculosi, també pot combatre infeccions víriques com el Covid-19.

Segons la companyia, aquesta vacuna, anomenada Ruti, ha demostrat capacitat per activar una resposta àmplia del sistema immune que va més enllà de la seva especificitat contra el bacil de la tuberculosi. Archivel Farma creu que aquest fàrmac podria ser la base de vacunes antivíriques d’ampli espectre i del primer recurs contra infeccions noves.

Per demostrar la validesa clínica d’aquesta vacuna i preparar el marc regulador i la capacitat productiva, Archivel atorgarà una llicència exclusiva de la vacuna a la nova companyia per al seu desenvolupament, ha avançat l’agència Efe.